Γερμανία: Απέλαση επικίνδυνων Σύρων πίσω στην χώρα τους

Newsroom

Updated on:

Γερμανία: Απέλαση επικίνδυνων Σύρων πίσω στην χώρα τους

Αρκετοί Σύριοι στη Βάδη-Βυρτεμβέργη θεωρούνται επικίνδυνοι και εγκληματικοί και θα μπορούσαν να μεταφερθούν στη χώρα τους μετά τη διακοπή απελάσεων το νέο έτος.

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών στη Στουτγκάρδη δήλωσε την Παρασκευή ότι αυτό θα αποφασιστεί κατά περίπτωση.

Κατά τις συζητήσεις των ομοσπονδιακών και πολιτειακών υπουργών εσωτερικών, οι εκπρόσωποι των κρατιδίων με επικεφαλής το SPD δεν μπορούσαν να επικρατήσουν την προηγούμενη μέρα, απαιτώντας παράταση της διακοπής απελάσεων που ισχύει από το 2012. Λήγει στο τέλος του έτους.

Σύμφωνα με το υπουργείο, 391 από τους σχεδόν 83.000 Σύριους υπηκόους στη Βάδη-Βυρτεμβέργη “υποχρεούνται βάσει νόμου να εγκαταλείψουν τη χώρα”. Η συζήτηση για τις απελάσεις αφορά τους φερόμενους επικίνδυνους και δράστες.

Ένας χαμηλός διψήφιος αριθμός ατόμων με συριακή ιθαγένεια χαρακτηρίζεται ως απειλή, δήλωσε ο εκπρόσωπος. Ο αριθμός των παραβατών από τη Συρία βρίσκεται στο μεσαίο διψήφιο εύρος.

Πρόσφυγες των οποίων η αίτηση ασύλου απορρίφθηκε υποχρεούνται επίσης να εγκαταλείψουν τη χώρα. Από την έντονη αύξηση του αριθμού των προσφύγων το 2015, 51.338 άτομα από τη Συρία στα νοτιοδυτικά είχαν υποβάλει σχετική αίτηση μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους.

Ο υπουργός Εσωτερικών Thomas Strobl (CDU) μίλησε υπέρ του τερματισμού της διακοπής απελάσεων:

“Πρέπει να είναι δυνατή η επιστροφή στη Συρία σε μεμονωμένες περιπτώσεις, μόλις υπάρχουν ασφαλείς περιοχές στη Συρία – επιστροφές απειλούμενων ατόμων, εγκληματιών που είναι ένοχοι σοβαρών εγκλημάτων”. Μίλησε για “σαφές κέρδος ασφάλειας για τη χώρα μας”.

Ωστόσο, το Συμβούλιο Προσφύγων της Βάδης-Βυρτεμβέργης και άλλοι οργανισμοί ζήτησαν παράταση. Η Συρία είναι ένα “κράτος βασανιστηρίων”.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info: Χάρτης κορωνοϊού της Βάδης-Βυρτεμβέργης