Γερμανία: Απεργία στα αεροδρόμια κρατά καθηλωμένα τα αεροπλάνα

Newsroom

Χάος στις πτήσεις: Τα 10 καλύτερα και τα 10 χειρότερα αεροδρόμια

Ακυρώθηκε η πλειονότητα των πτήσεων στα περιφερειακά αεροδρόμια του Ντίσελντορφ και της Κολωνίας-Βόννης στην Γερμανία εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει το συνδικάτο Verdi σήμερα Δευτέρα, όπως ανακοίνωσαν τα αεροδρόμια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αεροδρομίου του Ντίσελντορφ πραγματοποιήθηκαν μόνο 89 από τις 330 προγραμματισμένες πτήσεις, 29 μετατέθηκαν σε άλλα αεροδρόμια και επτά επαναπρογραμματίστηκαν για αύριο Τρίτη.

Από τις συνήθεις 136 ημερήσιες πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες στο αεροδρόμιο της Κολωνίας-Βόννης, μόνο δύο επρόκειτο να πραγματοποιηθούν.

Η απεργία του προσωπικού των αεροδρομίων στη Γερμανία, συνιστά την τελευταία από μια σειρά απεργιών και διαμαρτυριών οι οποίες έχουν πλήξει τις μεγάλες ευρωπαϊκές οικονομίες, μεταξύ άλλων της Γαλλίας, της Βρετανίας και της Ισπανίας, καθώς οι υψηλότερες τιμές των τροφίμων και της ενέργειας πλήττουν τα εισοδήματα και το βιοτικό επίπεδο μετά την πανδημία και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Εάν οι εργοδότες συνεχίσουν να είναι εγκρατείς και δεν μας παρουσιάσουν αποτελέσματα, τότε η αντίδραση των εργαζομένων θα είναι ξεκάθαρη», δήλωσε εκπρόσωπος του σωματείου Verdi στο αεροδρόμιο Κολωνίας-Βόννης.

Το εν λόγω σωματείο ανακοίνωσε την απεργία την περασμένη Παρασκευή, αφού δήλωσε ότι οι συλλογικές διαπραγματεύσεις για τους εργαζόμενους στις δημόσιες υπηρεσίες και για αυτούς στην ασφάλεια της αεροπορίας δεν στέφθηκαν από επιτυχία.

Στα αεροδρόμια, τα οποία εξυπηρετούν αεροπορικές εταιρείες όπως οι Lufthansa, Turkish Airlines και η Aegean, δεν υπήρξε κοσμοσυρροή επειδή οι επιβάτες είχαν ενημερωθεί έγκαιρα για την απεργία προκειμένου να αλλάξουν τα σχέδιά τους.

Το σωματείο ανέστειλε τη λειτουργία της εναέριας κυκλοφορίας νωρίτερα αυτό το μήνα με μονοήμερες απεργίες σε επτά μεγάλα αεροδρόμια, συμπεριλαμβανομένων αυτών της Φρανκφούρτης και του Μονάχου, επηρεάζοντας σχεδόν 300.000 επιβάτες.

Πόλεις σε όλη τη δυτική πολιτεία της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, συμπεριλαμβανομένων της Κολωνίας, του Λεβερκούζεν και της Βόννης, επηρεάστηκαν επίσης από τις απεργίες των εργαζομένων στις δημόσιες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με το σωματείο Verdi, οι διαπραγματεύσεις για περισσότερους από 2,5 εκατ. υπαλλήλους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των τοπικών αρχών έχουν ακόμη να διανύσουν μεγάλη πορεία.

Το Verdi και η Γερμανική Ένωση Δημόσιων Υπαλλήλων απαιτούν αυξήσεις 10,5% για τους κρατικούς υπαλλήλους, ή τουλάχιστον 500 ευρώ περισσότερα το μήνα.

Πηγή: Οικονομικός Ταχυδρόμος | Φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης