Γερμανία: Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις στα αεροδρόμια

Όσοι ταξιδεύουν μέσω γερμανικών αεροδρομίων πρέπει να υπολογίζουν σήμερα σε καθυστερήσεις και ακυρώσεις. Παρατείνεται η προειδοποιητική απεργία των εργαζομένων ασφαλείας. 

Ξεκίνησαν ως προειδοποιητικές απεργίες μικρής κλίμακας και ήδη σήμερα έχουν επεκταθεί σε πολλά γερμανικά αεροδρόμια.

Οι ταξιδιώτες πρέπει λοιπόν να υπολογίζουν, τουλάχιστον και σήμερα, σε καθυστερήσεις, μεγάλες ουρές στα γκισέ αλλά και ακυρώσεις πτήσεων.

Το συνδικάτο Verdi παράτεινε τις απεργιακές κινητοποιήσεις μετά το «ναυάγιο» των τριών κύκλων διαπραγματεύσεων με την Ομοσπονδιακή Ένωση Εταιρειών Αεροπορικής Ασφαλείας (BDLS) με μήλον της έριδος τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Το γερμανικό συνδικάτο διαπραγματεύεται εδώ και καιρό νέες συλλογικές συμβάσεις εργασίας για περίπου 25.000 εργαζομένους στον τομέα της ασφάλειας αεροδρομίων, χωρίς όμως οι διαβουλεύσεις να έχουν τελεσφορήσει.

Φρανκφούρτη, Μόναχο, Αμβούργο…

Οι απεργίες ξεκίνησαν χθες στο Μόναχο και σήμερα έχουν επεκταθεί επίσης στα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης, του Αμβούργου, της Στουτγάρδης, του Βερολίνου, της Κολωνίας/Βόννης, του Αννοβέρου, της Βρέμης και αλλού.

Το μεγαλύτερο μάλιστα διεθνές αεροδρόμιο της Γερμανίας, αυτό της Φρανκφούρτης, λειτουργεί σήμερα με προσωπικό ασφαλείας, με τους υπαλλήλους των επιβατικών και εμπορικών τέρμιναλ να απεργούν από τις δύο μετά τα μεσάνυχτα.

Πτήσεις μετεπιβίβασης πραγματοποιούνται κανονικά, αλλά με καθυστερήσεις, ενώ πολλές πτήσεις της έχει ήδη ακυρώσει η Lufthansa.

Οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών βρίσκονται εδώ και καιρό σε αδιέξοδο, με τον πρόσφατο τρίτο κύκλο να έχει ναυαγήσει.

Aυτό που ζητά πάντως το συνδικάτο Verdi είναι δωδεκάμηνες συμβάσεις εργασίας, αύξηση κατά ένα ευρώ του ωρομισθίου και εξίσωση της μισθολογικής κατάστασης επιθεωρητών αποσκευών με εκείνη των υπαλλήλων στον έλεγχο επιβατών και εισιτηρίων.

Πηγή: Δήμητρα Κυρανούδη, Βερολίνο | DW

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.