Γερμανία: Απεργίες σε πανεπιστημιακές κλινικές

Τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιήθηκαν σε μια σειρά πανεπιστημιακών κλινικών της Γερμανίας προειδοποιητικές απεργίες του συνδικάτου των εργαζομένων του δημοσίου τομέα Ver.di.

Το συνδικάτο καταλογίζει στους εργοδότες- δηλαδή στο ομοσπονδιακό κράτος, τα κρατίδια και τους δήμους- ότι αρνούνται να καταθέσουν μία δική τους πρόταση στο πλαίσιο των μισθολογικών διαπραγματεύσεων που ξεκινήσαν τον Οκτώβριο.

Το ίδιο το Ver.di ζητά για το νοσοκομειακό προσωπικό την αύξηση του μισθού κατά 300 ευρώ το μήνα.

Από την πλευρά του, το Δημόσιο θέτει ως προϋπόθεση για να καταθέσει μία δική του πρόταση, να δεχτεί προηγουμένως το συνδικάτο νέες μισθολογικές κλίμακες.

Όμως το Ver.di απορρίπτει το αίτημα, επειδή, όπως υποστηρίζει, αυτές οι κλίμακες θα είχαν αρνητικές επιπτώσεις για τους εργαζόμενους.

Επίσης, το συνδικάτο καταλογίζει στους εργοδότες, πως δεν έχουν εκτιμήσει την προσφορά του προσωπικού στο διάστημα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Κρίσιμη ημέρα η Τρίτη

Προκειμένου να αυξήσει την πίεση στους εργοδότες πριν από την έναρξη του τρίτου γύρου των διαπραγματεύσεων, η οποία έχει προγραμματιστεί για τα τέλη του μήνα, το Ver.di έχει κηρύξει για την ερχόμενη Τρίτη απεργία των μελών του σε όλες τις 35 πανεπιστημιακές κλινικές της Γερμανίας.

Το συνδικάτο τονίζει ότι οι απεργίες δεν πρόκειται να θέσουν σε κίνδυνο τους αρρώστους.

Αναγκαίες χειρουργικές επεμβάσεις θα πραγματοποιούνται και η περίθαλψη εκτάκτων περιστάσεων θα είναι εξασφαλισμένη.

Την απόφαση του συνδικάτου για στάση εργασίας επικρίνει ο Σύνδεσμος των Πανεπιστημιακών Κλινικών.

Το ζητούμενο σε αυτή τη χρονική συγκυρία δεν είναι οι απεργίες, αλλά η υλοποίηση διαθρωτικών αλλαγών στις κλινικές και η καθιέρωση της σταδιακής βελτίωσης της κατάρτισης του προσωπικού , δηλώνει στην εφημερίδα Die Welt ο πρόεδρος του συνδέσμου, Γενς Σολτς.

Πηγή: Παναγιώτης Κουπαράνης |DW

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.