Γερμανία: Από 01.09 χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου

Η Γερμανία σκοπεύει να προσφέρει από την 1η Σεπτεμβρίου τη χορήγηση αναμνηστικής δόσης εμβολίου κατά της Covid-19 σε ηλικιωμένους και ευάλωτες ομάδες, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας. Το σχέδιο συνιστά επίσης τον εμβολιασμό παιδιών και εφήβων ηλικίας 12 έως 17 ετών.

Ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν και οι υπουργοί υγείας των δεκαέξι γερμανικών κρατιδίων πρέπει να οριστικοποιήσουν αυτό το σχέδιο που εκπονήθηκε από υπαλλήλους του υπουργείου Υγείας, κατά τη διάρκεια συνάντησης τη Δευτέρα 2 Αυγούστου.

Οι κινητές ομάδες εμβολιασμού θα σταλούν σε γηροκομεία για να δώσουν στους τροφίμους ενισχυτικά εμβόλια Pfizer / BioNTech ή Moderna, ανεξάρτητα από τον τύπο του εμβολίου που είχαν λάβει προηγουμένως.

Οι γιατροί μπορούν επίσης να κάνουν αναμνηστική δόση σε ηλικιωμένους και σε ασθενείς με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Η κυβέρνηση επικαλείται πρόσφατες μελέτες που δείχνουν ότι η ανοσία που προσφέρει ο εμβολιασμός μειώνεται με την πάροδο του χρόνου, θέτοντας ξανά σε κίνδυνο τα ευάλωτα άτομα.

Αν και η Γερμανία έχει σήμερα χαμηλότερο ποσοστό μόλυνσης από τις γειτονικές χώρες, τα κρούσματα αυξήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες λόγω της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Δέλτα. Η επιβράδυνση των εμβολιασμών προκαλεί επίσης ανησυχία, καθώς μόνο το 52% των Γερμανών έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Οι υγειονομικές αρχές θέλουν επίσης να ανοίξουν όλα τα κέντρα εμβολιασμού στη χώρα σε παιδιά 12-17 ετών. Τα σχολεία και τα πανεπιστήμια μπορούν επίσης να οργανώσουν εμβολιασμούς.

Άλλωστε, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ενέκρινε τον εμβολιασμό όλων των παιδιών ηλικίας 12 ετών με τα εμβόλια των Pfizer/ BioNTech και Moderna.

Πηγή: naftemporiki.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.