Γερμανία: Αποφασίστηκε μπόνους για παιδιά (2021)

Τα παιδιά και οι νέοι έπρεπε να περιοριστούν αρκετά τους τελευταίους μήνες και έχασαν πολλά – όχι μόνο στο σχολείο.

Προκειμένου να υποστηριχθούν οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, θα λάβουν ένα εφάπαξ μπόνους αναψυχής για κάθε παιδί από τον Αύγουστο. Το γερμανικό κοινοβούλιο ενέκρινε έτσι την πρόταση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Λόγω των περιορισμών που προκλήθηκαν από την πανδημία του κορωνοϊού, τα παιδιά και οι έφηβοι αντιμετώπισαν δύσκολες στιγμές:

Εξ αποστάσεως διδασκαλία, ανησυχίες σχετικά με την επαγγελματική τους κατάρτιση, σχεδόν καμία επαφή με φίλους, σχεδόν καθόλου ευκαιρίες άσκησης χόμπι και αθλητισμού και πολλά άλλα.

Οι οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα επηρεάζονται ιδιαίτερα. Για να τις υποστηρίξει, το γερμανικό κοινοβούλιο αποφάσισε τώρα ένα μπόνους αναψυχής ύψους 100 ευρώ ανά παιδί για τις οικογένειες αυτές.

Αυτό το μπόνους μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξεχωριστά για δραστηριότητες διακοπών και αναψυχής. Είναι μέρος του προγράμματος δράσης της κυβέρνησης “Aufholen nach Corona”, το οποίο αποφάσισε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση τον Μάιο.

Με αυτόν τον τρόπο, τα βάρη που αφορούν στα παιδιά και τους νέους θα απορροφηθούν τουλάχιστον εν μέρει.

Το μπόνους θα καταβληθεί από τον Αύγουστο

Η πληρωμή προορίζεται για οικογένειες που εξαρτώνται από το Hartz IV, οι οποίες δικαιούνται επίδομα στέγασης ή επιπρόσθετο επίδομα τέκνου ή που λαμβάνουν παροχές βάσει του νόμου περί παροχών αιτούντων άσυλο.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση διαθέτει 270 εκατομμύρια ευρώ για τον σκοπό αυτό. Το μπόνους αναψυχής θα καταβληθεί από τον Αύγουστο. Οι περισσότερες οικογένειες δεν χρειάζεται να υποβάλουν ξεχωριστή αίτηση για αυτό.

Μόνο οικογένειες που λαμβάνουν μόνο επίδομα στέγασης και όχι επιπρόσθετο επίδομα τέκνου, καθώς και οικογένειες που λαμβάνουν κοινωνικό μέρισμα θα πρέπει να υποβάλουν άτυπη αίτηση στο γραφείο οικογενειακών παροχών.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα δράσης “Aufholen nach Corona” διατίθενται εδώ: www.bundesregierung.de

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.