Γερμανία: Αποκρουστική η κλοπή ουκρανικών σιτηρών από τον ρωσικό στρατό

Ο υπουργός Γεωργίας της Γερμανίας χαρακτήρισε “αποκρουστικές” τις κλοπές σιτηρών από τις ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία, στο περιθώριο της συνόδου της G7 με θέμα την προσφορά βοήθειας στο Κίεβο για την εξαγωγή της παραγωγής του.

“Η Ρωσία κλέβει και κατάσχει τα αγαθά και τα σιτηρά στην ανατολική Ουκρανία”, δήλωσε ο Τζεμ Εζντεμίρ στο πλευρό του ουκρανού ομολόγου του Μίκολα Σόλσκι προσθέτοντας ότι “πρόκειται για έναν ιδιαίτερα αποκρουστικό τρόπο να κάνεις πόλεμο”.

Lindner: Χρήση ρωσικών κρατικών πόρων για ανοικοδόμηση της Ουκρανίας

Οι δύο υπουργοί Γεωργίας συζήτησαν επίσης τρόπους βοήθειας για να σωθεί η σοδειά μέσω της σιδηροδρομικής οδού, οδικών και μέσω του Δούναβη”, εξήγησε ο Τζεμ Εζντεμίρ, καθώς η ρωσική επίθεση και ο αποκλεισμός που έχει επιβληθεί στα ρωσικά λιμάνια έχουν μειώσει δραματικά τους διαύλους των εξαγωγών της Ουκρανίας, σημαντικού παραγωγού γεωργικών προϊόντων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε χθες σχέδιο για να βοηθήσει την Ουκρανία να εξαγάγει την παραγωγή της με την ενεργοποίηση των όλων δυνατοτήτων μεταφοράς φορτίων, θέμα που θα βρεθεί επίσης στο επίκεντρο των συνομιλιών της συνόδου των υπουργών Γεωργίας της G7 (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Καναδάς, ΗΠΑ, Ιαπωνία και Ηνωμένο Βασίλειο).

“Η κατάσταση στην Ουκρανία είναι περιπεπλεγμένη σε ό,τι αφορά τις εξαγωγές σιτηρών”, εξήγησε ο Μίκολα Σόλσκι, επαναλαμβάνοντας ότι 20 εκατομμύρια τόνοι πρέπει να απομακρυνθούν από τα σιλό το επόμενο τρίμηνο για να κάνουν χώρο για την νέα σοδειά.

“Δεν μπορούμε να λύσουμε αυτό το θέμα μόνοι μας και πρέπει να εργασθούμε για να άρουμε τον αποκλεισμό των λιμανιών της Μαύρης Θάλασσας και να αποκαταστήσουμε εφοδιαστικούς συνδέσμους με τα λιμάνια της Βαλτικής”, είπε.

Η εύφορη Ουκρανία ήταν πριν από την ρωσική επίθεση η τέταρτη εξαγωγική δύναμη καλαμποκιού παγκοσμίως και πολύ κοντά στην κατάληψη της τρίτης θέσης στις εξαγωγές σίτου.

Πηγή: Capital.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.