Γερμανία: Απώλεια μισθού για ανεμβολίαστους σε καραντίνα;

Όσοι δεν μπορούν να εργαστούν λόγω καραντίνας δικαιούνται μέχρι στιγμής συνέχιση της πληρωμής του μισθού τους, ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού τους – αλλά αυτό μπορεί σύντομα να αλλάξει για τους ανεμβολίαστους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, ο τερματισμός της συνέχισης της καταβολής των μισθών για τα μη εμβολιασμένα άτομα που βρίσκονται σε καραντίνα έχει ήδη αποφασιστεί στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, τη Ρηνανία-Παλατινάτο και την Έσση.

Το κρατίδιο της Βαυαρίας δεν επιθυμεί μια γενική παύση καταβολής των μισθών, αλλά θα αποφασίσει για την αποζημίωση σε κάθε μεμονωμένη περίπτωση.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Jens Spahn τάχθηκε επίσης κατά της συνέχισης της καταβολής μισθών για τα μη εμβολιασμένα άτομα, εάν πρέπει να τεθούν σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού.

Δεν βλέπει “γιατί θα πρέπει να πληρώσουν οι άλλοι μακροπρόθεσμα αν κάποιος δεν επιλέξει τον εμβολιασμό, παρόλο που θα μπορούσε”. Έτσι, ο Spahn έκανε μια σύγκριση με τα προηγουμένως δωρεάν τεστ κορωνοϊού, τα οποία δεν θα πληρώνονται πλέον από το κράτος από τις 11 Οκτωβρίου.

Στην περίπτωση της συνέχισης των μισθολογικών πληρωμών σε περίπτωση καραντίνας, ωστόσο, ο χειρισμός εναπόκειται στα ομόσπονδα κρατίδια, είπε.

Τον τελευταίο ενάμισι χρόνο, τα ομόσπονδα κρατίδια υπέστησαν δαπάνες ύψους περίπου 458 εκατομμυρίων ευρώ λόγω της συνέχισης των μισθολογικών πληρωμών, με τη Βαυαρία να επιβαρύνεται με 83 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: www.abendzeitung-muenchen.de

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.