Γερμανία: Αποθέματα φυσικού αερίου μέχρι το τέλος καλοκαιριού

Τα αποθέματα φυσικού αερίου της Γερμανίας θα εξαντλούνταν στα τέλη του καλοκαιριού εάν η Ρωσία σταματήσει τώρα την παροχή, λέει ο επικεφαλής ενέργειας.

Τα αποθέματα φυσικού αερίου της Γερμανίας θα διαρκέσουν τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού εάν η Ρωσία αποφασίσει να σταματήσει τις προμήθειες τώρα, δήλωσε ο επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής του δικτύου της χώρας στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit.

Σε συνέντευξή του στην Die Zeit, ο Κλάους Μίλερ, επικεφαλής της γερμανικής Bundesnetzagentur, είπε ότι τα τρέχοντα αποθέματα φαίνονται τώρα ελαφρώς καλύτερα από ό,τι πριν από τρεις ή τέσσερις εβδομάδες και θα μπορούσαν να διαρκέσουν ακόμη και μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου σε περίπτωση άμεσης διακοπής της παροχής ενέργειας από τη Ρωσία.

Νωρίτερα ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι επέκρινε για ακόμα μια φορά την Ευρωπαϊκή Ένωση, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, ότι δεν μείωσε την εξάρτησή της από τη ρωσική ενέργεια.

SEO για πολιτικούς – κόμματα – εκλογές
SEO για Βουλευτές
SEO για κόμματα
SEO για Δημάρχους
SEO για την πολιτική
Πολιτικό SEO
ΣΕΟ για πολιτικούς

Συγκεκριμένα, κάλεσε και πάλι την ΕΕ να συμπεριλάβει τις εισαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην επόμενη σειρά κυρώσεων, για την οποία πρέπει να συμφωνήσουν τα κράτη μέλη.

Γερμανία: Πόσο έχει μειώσει την εξάρτησή της από τη Ρωσία έως τώρα;

Την περασμένη εβδομάδα εγκρίθηκαν κάποιες νέες κυρώσεις κατά της Μόσχας, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης των εισαγωγών άνθρακα από τον Αύγουστο, με τη Γερμανία να εντείνει τις προσπάθειες να μειώσει τις προμήθειες από τη Ρωσία.

Το ρωσικό πετρέλαιο αντιπροσωπεύει τώρα το 25% των γερμανικών εισαγωγών, από 35% πριν από την εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, και οι εισαγωγές φυσικού αερίου έχουν μειωθεί στο 40% από 55%.

Οι ρωσικές εισαγωγές λιθάνθρακα μειώθηκαν στο μισό στο 25%.

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε την περασμένη εβδομάδα η Γερμανία θα μπορούσε να τερματίσει τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου φέτος.

Ωστόσο, το Βερολίνο είπε επίσης ότι ενδεχομένως να χρειαστεί χρόνο μέχρι το καλοκαίρι του 2024 για να τερματίσει την εξάρτησή του από το ρωσικό αέριο.

Πηγή: iefimerida

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.