Γερμανία: Αποζημιώσεις-ρεκόρ για καθυστερήσεις από την DB

Οι καθυστερήσεις της Deutsche Bahn την αναγκάζουν να υποστεί τις συνέπειες: το 2022, η εταιρεία κατέβαλε αριθμό ρεκόρ αποζημιώσεων σε δυσαρεστημένους επιβάτες.

Εν τω μεταξύ, το αφεντικό της Deutsche Bahn, Richard Lutz, διπλασίασε τον μισθό του και οι διαπραγματεύσεις για τους μισθούς των συνδικάτων βρίσκονται στον ορίζοντα.

Η Deutsche Bahn καταβάλλει αριθμό ρεκόρ αποζημιώσεων

To 2022 ήταν μια χρονιά ρεκόρ για την Deutsche Bahn, αλλά όχι με τον τρόπο που θα μπορούσε κανείς να ελπίζει.

Πέρυσι η μεγαλύτερη σιδηροδρομική εταιρεία της Ευρώπης ανακοίνωσε τις χειρότερες καθυστερήσεις των τελευταίων 10 ετών και τώρα αποκαλύφθηκε ο αντίστοιχος αριθμός ρεκόρ επιστροφών.

Οι καθυστερήσεις ή οι ακυρώσεις τρένων οδήγησαν την Deutsche Bahn στην έκδοση 3,8 εκατομμυρίων αποζημιώσεων το 2022.

Ο αριθμός αυτός ανήλθε σε 92,7 εκατομμύρια ευρώ σε αποζημιώσεις κατά τη διάρκεια του έτους, 54,5 εκατομμύρια περισσότερα από ό, τι το 2021, σύμφωνα με την Rheinische Post.

Αλλά σύμφωνα με την DB, οι συχνές ακυρώσεις και καθυστερήσεις δεν ευθύνονται μόνο για τον υπερδιπλασιασμό των επιστροφών που εκδόθηκαν.

Μια αλματώδης αύξηση των επιβατών μετά τη χαλάρωση των κανονισμών για την πρόληψη της εξάπλωσης του κοροναϊού ευθύνεται επίσης για την αύξηση, καθώς και το γεγονός ότι οι επιβάτες μπορούν να υποβάλουν αίτηση επιστροφής χρημάτων ηλεκτρονικά από τον Ιούνιο του 2021, δήλωσε εκπρόσωπος στην Rheinische Post.

Ο επικεφαλής της DB Lutz υπερδιπλασιάζει τον μισθό του

Μέχρι στιγμής, το 2023 ξεκινά επίσης δύσκολα για την Deutsche Bahn, με τα ποσοστά ακρίβειας να είναι ήδη σημαντικά χαμηλότερα από εκείνα των πρώτων μηνών του 2022.

Μόνο το 71,8% των τρένων που δρομολογήθηκαν μεταξύ 1ης Ιανουαρίου και 9ης Φεβρουαρίου κατάφεραν να φτάσουν στον σταθμό εγκαίρως ή με καθυστέρηση που δεν ξεπερνούσε τα πέντε λεπτά και 59 δευτερόλεπτα.

Παρόλα αυτά, το αφεντικό της Deutsche Bahn, ο Richard Lutz, δεν πτοείται από τα στοιχεία.

Την ίδια εβδομάδα που αναγνώρισε ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια βελτίωσης όσον αφορά το ποσοστό ακρίβειας της εταιρείας, η Deutsche Bahn ανακοίνωσε ότι ο Lutz υπερδιπλασίασε τον μισθό του σε 2,24 εκατομμύρια ευρώ.

Η είδηση για το μπόνους του Lutz δεν έρχεται μόνο με φόντο τους δυσαρεστημένους επιβάτες που περιμένουν στις κρύες πλατφόρμες, αλλά και την εκτεταμένη δυσαρέσκεια των εργαζομένων για τις συνθήκες στην Deutsche Bahn.

Στα τέλη Μαρτίου οι εργαζόμενοι της DB συμμετείχαν σε πανεθνική απεργία στις μεταφορές στη Γερμανία, η οποία σταμάτησε όλα τα υπεραστικά τρένα και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Απαιτώντας αύξηση των μισθών κατά 10,5% σύμφωνα με τον πληθωρισμό, οι εργαζόμενοι στην Deutsche Bahn και οι εκπρόσωποι της ver.di θα επανέλθουν σε διαπραγματεύσεις με την εργοδοσία μετά το Πάσχα.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης