Γερμανία: Απροσδόκητη πτώση των βιομηχανικών παραγγελιών

Οι παραγγελίες για γερμανικά αγαθά κατέγραψαν την μεγαλύτερη πτώση τον Μάιο από το πρώτο lockdown του 2020, κυρίως εξαιτίας της ασθενέστερης ζήτησης από χώρες εκτός της ευρωζώνης και των λιγότερων συμβάσεων για μηχανήματα και ενδιάμεσα αγαθά.

Τα στοιχεία που δημοσιεύει η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία εμφάνισαν ότι οι παραγγελίες για βιομηχανικά αγαθά μειώθηκαν 3,7% σε μηνιαία βάση σε εποχικά προσαρμοσμένους όρους, σηματοδοτώντας την πρώτη πτώση νέων δραστηριοτήτων το 2021.

Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για αύξηση 1%, και έρχεται μετά από την αναθεωρημένη αύξηση 1,2% τον Απρίλιο.

Η ανάλυση των στοιχείων δείχνει ότι η διεθνής ζήτηση μειώθηκε κατά 6,7%, με τις παραγγελίες εκτός ευρωζώνης να υποχωρούν 9,3%. Η εγχώρια ζήτηση αυξήθηκε 0,9%.

Η ζήτηση για αγαθά όπως μηχανήματα και οχήματα, μειώθηκε 4,6%, ενώ οι παραγγελίες ενδιάμεσων αγαθών συρρικνώθηκαν 3,6%.

Πηγή: Capital.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.