Γερμανία: Αργοπορημένη η επιστροφή φόρου από την εφορία

Εάν, όπως πολλοί άλλοι άνθρωποι που ζουν και εργάζονται στη Γερμανία, θα υποβάλλετε σύντομα την ετήσια φορολογική σας δήλωση με την ελπίδα ότι θα σας επιστραφεί ο φόρος, ίσως χρειαστεί να περιμένετε λίγο μέχρι να φτάσουν τα χρήματα στον τραπεζικό σας λογαριασμό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Bild, οι εφορίες είναι προς το παρόν υπερφορτωμένες και οι καθυστερήσεις είναι πιθανές.

Οι εφορίες στη Γερμανία είναι υπερφορτωμένες, πιθανές καθυστερήσεις

Το πακέτο ενεργειακής ελάφρυνσης που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση της Γερμανίας νωρίτερα φέτος περιελάμβανε πολλά αναγκαία οικονομικά μαξιλάρια για τους καταναλωτές, αλλά αποδεικνύεται επίσης, σε γνήσιο γερμανικό στυλ, ότι αποτελεί έναν μικρό διοικητικό πονοκέφαλο για τις κυβερνητικές υπηρεσίες.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ειδικά η πληρωμή των 300 ευρώ για την ενεργειακή ελάφρυνση, η οποία καταβλήθηκε επίσης στους συνταξιούχους τον Δεκέμβριο, υπόκειται σε φόρο εισοδήματος και έτσι, για πολλούς ανθρώπους, η πολιτική αυτή θα αλλάξει τη φορολογική τους υποχρέωση.

Επομένως, περισσότεροι άνθρωποι από ό,τι συνήθως θα υποβάλουν φορολογική δήλωση, συσσωρεύοντας πρόσθετη εργασία στις αρμόδιες εφορίες και προκαλώντας πιθανότατα καθυστερήσεις στο πόσο γρήγορα μπορούν να αποστείλουν φορολογικές βεβαιώσεις και να εκδώσουν επιστροφές φόρου.

Οι καθυστερημένες επιστροφές πιέζουν τα οικονομικά των καταναλωτών

Ο Florian Köbler, επικεφαλής της φορολογικής ένωσης, δήλωσε στη Bild ότι η πρόσθετη φορολογική διοίκηση ισοδυναμεί με “φρίκη”.

Είπε: “Ο αριθμός των φορολογικών επιστροφών έχει εκτοξευθεί στα ύψη και οι εφορίες, οι οποίες ήδη εργάζονται στο όριο, δεν μπορούν πλέον να συμβαδίσουν με την επεξεργασία”.

“Οι πολίτες πρέπει επομένως να είναι προετοιμασμένοι για μήνες καθυστερήσεων. Αυτό είναι ιδιαίτερα πικρό για τους ανθρώπους που έχουν προγραμματίσει στον προϋπολογισμό τους επιστροφές φόρων”, δήλωσε στη Bild.

“Διότι πρέπει να περιμένουν περισσότερο μέχρι η πληρωμή να καταλήξει στον λογαριασμό τους”.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.