Γερμανία: Ασυνήθιστη μείωση της ανεργίας, εν μέσω καλοκαιριού

Ασυνήθιστη για καλοκαιρινό μήνα ήταν η μείωση που παρατηρήθηκε στον αριθμό ανέργων στη Γερμανία, με το ποσοστό ανεργίας να παραμένει σε σχετικά σταθερά επίπεδα (5,5%-5,6%), σύμφωνα με επίσημες στατιστικές μετρήσεις.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εργασίας ανακοίνωσε την καταγραφή 2.578 εκατομμυρίων ανέργων για το μήνα Αύγουστο, 12.000 λιγότερων από τον προηγούμενο μήνα και 377.000 λιγότερων συγκριτικά με τον περασμένο χρόνο, λίγες εβδομάδες πριν τη διενέργεια εθνικών εκλογών στις 26 Σεπτεμβρίου.

Πρώτη φορά μετά το 2010 -εν μέσω καλοκαιρινού μήνα- σημειώθηκε σημαντική μείωση τόσο του αριθμού των ανέργων, που μπορεί να αποδοθεί στην ανάσα της οικονομίας, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, όσο και μια ανεπαίσθητη συρρίκνωση του ποσοστού από 5,6% σε 5,5%.

Χάρη στα προγράμματα οικονομικής στήριξη εργαζομένων, τόσο στη Γερμανία όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, κατά τη διάρκεια της πανδημίας καταγράφηκε μέτρια αύξηση της ανεργίας. Επρόκειτο για προγράμματα που συχνά αναφερόμενα ως προγράμματα άδειας και επέτρεψαν στους εργαζόμενους να διατηρούν τον μισθό τους μέχρι τη λήξη της υγειονομικής κρίσης.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εργασίας παρέχει στους Γερμανούς που εργάζονται με μειωμένο ωράριο ή έχει ανασταλεί η σύμβασή τους ποσοστό τουλάχιστον 60% του μισθού τους.

Η υπηρεσία ανακοίνωσε ότι στήριξε οικονομικά 1,59 εκατομμύρια πολίτες τον Ιούνιο, 2,26 εκατομμύρια λιγότερους από το Μάιο και 6 εκατομμύρια κάτω από τον Απρίλιο του 2020.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.