Γερμανία: Χαλάρωση μέτρων από την 1η ή από τις 14 Μαρτίου;

Σήμερα θα αποφασιστεί εάν και για πόσο καιρό ακόμα θα συνεχιστεί το lockdown – όπως ισχύει τώρα. Θα ΄έχουμε σύντομα χαλάρωση μέτρων στη Γερμανία;

Από τις 2 μ.μ., η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ (CDU) και οι πρωθυπουργοί θα συσκεφθούν εκ νέου. Αλλά μερικές ώρες νωρίτερα, διαρρέουν ήδη οι πρώτες ειδήσεις από την Καγκελαρία.

Μείνετε συντονισμένοι στο GRland.info για άμεση ενημέρωση στην Ελληνική γλώσσα. Live μετάδοση της σύσκεψης.

Πως θα μάθετε όλες τις εξελίξεις την στιγμή που συμβαίνουν; Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου πρώτός.

Τα τελευταία νέα:

Η ημερομηνία της 1ης Μαρτίου, η οποία ήταν υπό συζήτηση ως έναρξη της χαλάρωσης μέχρι χθες Τρίτη, δεν υφίσταται πλέον. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, η 14η Μαρτίου συζητείται τώρα.

Τι σημαίνει αυτό: Τα μέτρα θα παραμείνουν σε ισχύ για εβδομάδες.

Θα πρέπει όμως να υπάρχει μια μεγάλη εξαίρεση: Οι κομμωτές!

Σύμφωνα με πληροφορίες της BILD, η καγκελάριος, ο Olaf Scholz (SPD), ο δήμαρχος του Βερολίνου Michael Müller (SPD) και ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Markus Söder (CSU) θέλουν να ανοίξουν τα κομμωτήρια από την 1η Μαρτίου.

“Οι κομμωτές μπορούν να ξαναρχίσουν τη λειτουργία τους από την 1η Μαρτίου 2021, υπό την προϋπόθεση τήρησης κανονισμών υγιεινής, να ελέγχουν την πρόσβαση πελατών με κρατήσεις και να χρησιμοποιούν ιατρικές μάσκες.”

Ορισμένοι ηγέτες της χώρας, ωστόσο, υποστηρίζουν ένα νωρίτερο άνοιγμα. Έτσι, η διαμάχη στη σύνοδο κορυφής είναι προγραμματισμένη.

Σημαντικό θέμα: Τα σχολεία

Ενώ η Μέρκελ είχε μέχρι στιγμής υποστηρίξει σθεναρά τη συνέχιση του κλεισίματος στα κέντρα και στα σχολεία φύλαξης παιδιών, τώρα αλλάζει πορεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ίδια τα κρατίδια θα πρέπει να αποφασίσουν για το άνοιγμα των σχολείων. Με αυτήν την παραχώρηση, η Μέρκελ αποφεύγει την επικείμενη διαφωνία στη σύνοδο κορυφής.

Πότε είναι το επόμενο βήμα έναρξης;

“Το επόμενο βήμα έναρξης θα πρέπει να τεθεί σε ισχύ με επίπτωση 7 ημερών σε όλη τη Γερμανία 35 νέων λοιμώξεων ανά 100.000 κατοίκους.

Το αν και πότε μπορεί να πραγματοποιηθεί το επόμενο βήμα έναρξης θα πρέπει να αποφασιστεί στην κοινή συνεδρίαση στις 10 Μαρτίου υπό το φως της εξέλιξης του αριθμού των λοιμώξεων”.

Η Μέρκελ θέλει να επεκτείνει το lockdown

Στο σχέδιο ψηφίσματος για τη σύνοδο κορυφής αναφέρεται, μεταξύ άλλων:

  • Τα μέτρα θα πρέπει να παραταθούν “έως τον Μάρτιο”. Η ακριβής ημερομηνία θα οριστεί στη σύνοδο κορυφής.
  • Οι πολίτες θα πρέπει να διατηρούν ΟΛΕΣ τις επαφές “στο ελάχιστο” και για τις επόμενες εβδομάδες. Ακόμα επιτρέπεται η συνάντηση με μόνο ένα άτομο από άλλο νοικοκυριό.
  • Συνιστάται η χρήση μάσκας ΓΕΝΙΚΑ σε εσωτερικούς χώρους. Επιπλέον, είναι υποχρεωτική η ιατρική μάσκα σε ΜΜΜ και στα καταστήματα.
  • ΟΧΙ στα περιττά “ιδιωτικά ταξίδια”. Επίσης, οι επισκέψεις από συγγενείς θα πρέπει να αποφεύγονται. Αυτός ο κανόνας ισχύει επίσης για “ημερήσιες εκδρομές”.
  • Οι ομοσπονδιακές και πολιτειακές κυβερνήσεις θέλουν να συζητήσουν τουλάχιστον μια στρατηγική ανοίγματος σήμερα. Είναι σαφές ότι τα σχολεία και τα παιδικά κέντρα έχουν προτεραιότητα και θα πρέπει να “ανοίξουν ξανά σταδιακά”.

Αναμένονται νεότερα μέσα στην ημέρα, μείνε συντονισμένος.

Μην μαθαίνεις τα νέα από την Γερμανία τελευταίος!

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου πρώτός.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.