Η Γερμανία επιβάλλει χαράτσι στη βιομηχανία πλαστικών μιας χρήσης

Η Γερμανία δημιουργεί Ταμείο για τον καθαρισμό πάρκων, δρόμων και άλλων δημόσιων χώρων, το οποίο θα χρηματοδοτούν οι κατασκευαστές πλαστικών μιας χρήσης.

Η κυβέρνηση δήλωσε ότι οι παραγωγοί πλαστικών θα πρέπει να συμβάλουν στο κόστος καθαρισμού.

Το ομοσπονδιακό υπουργικό συμβούλιο συμφώνησε στο νομοσχέδιο σύμφωνα με το οποίο οι βιομηχανίες πλαστικών θα αρχίσουν να πληρώνουν το Ταμείο από το 2025.

Εκτιμάται ότι τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, το Ταμείο θα συγκεντρώσει περίπου 450 εκατ. ευρώ, βάσει των στοιχείων για την παραγωγή πλαστικών μιας χρήσης στο παρελθόν.

Το μέτρο αφορά την παραγωγή φίλτρων για τσιγάρα, μπουκάλια αναψυκτικών και συσκευασιών που χρησιμοποιούνται από εστιατόρια για φαγητό σε πακέτο.

Όπως τόνισε η υπουργός Περιβάλλοντος, Στέφι Λέμκε, το κόστος για την καθαριότητα των δημόσιων χώρων στη Γερμανία επιβαρύνει όλους του πολίτες.

«Αλλά αυτό πρέπει να αλλάξει. Όποιος έχει μερίδιο ευθύνης για την κυκλοφορία πλαστικών μιας χρήσης στην αγορά, θα πρέπει να συμμετέχει στη συλλογή των απορριμμάτων και το κόστος καθαρισμού».

Πηγή: efsyn.gr

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.