Γερμανία: Χωρίς καθυστέρηση η 2η δόση των εμβολίων, λέει η κυβέρνηση

Η Γερμανία προτίθεται να τηρήσει τις συστάσεις της BioNTech και της Pfizer σχετικά με τη χορήγηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου τους κατά της COVID-19 παρά να την καθυστερήσει, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν.

Η Γερμανία ζήτησε συμβουλές από ανεξάρτητη ομάδα εμπειρογνωμόνων για το εάν θα επιτρέψει μια καθυστέρηση στη χορήγηση της δεύτερης δόσης λόγω της περιορισμένης ποσότητάς τους, μετά μια παρόμοια κίνηση της Βρετανίας την περασμένη εβδομάδα.

Η εντύπωσή μου είναι ότι έχει πολλή σημασία, ειδικά σε αυτά τα ευαίσθητα θέματα, όπου η εμπιστοσύνη και η αξιοπιστία είναι σημαντικές, ότι εμμένουμε στην έγκριση“, δήλωσε ο Σπαν σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι αυτό είναι σύμφωνο με τις αρχικές παρατηρήσεις που είχε λάβει από τους ειδικούς στον εμβολιασμό.

Τάχθηκε επίσης κατά της ανάμειξης ή της εναλλαγής μεταξύ των εμβολίων κατά της COVID-19.

Τα 83 εκατομμύρια των κατοίκων της Γερμανίας θα λάβουν περισσότερες από 130 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κατά της COVID-19, οι οποίες αρκούν για όλους όσοι πρέπει να εμβολιαστούν, δήλωσε ο Σπαν.

Είπε ότι αναμένει τις πρώτες παραδόσεις του εμβολίου που ανέπτυξε η Moderna την επόμενη εβδομάδα. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων νωρίτερα σήμερα ενέκρινε το εμβόλιο της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας για επείγουσα χρήση.

Η Γερμανία θα λάβει 50 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Moderna φέτος, εκ των οποίων 2 εκατομμύρια δόσεις αναμένονται το πρώτο τρίμηνο, πρόσθεσε ο Γενς Σπαν.

Όλα τα νέα για τον Covid-19 ΕΔΩ!

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Κίνητρο: Η μηχανή της επιτυχίας.
Θέληση: Το όπλο της διάνοιας.
Έμπνευση: Το χρώμα της επιτυχίας.

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Μπες στη σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου για όλα όσα σε αφορούν.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση, και πάντα σε ελληνική γλώσσα. Γίνε μέλος στην σελίδα μας, ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.