Γερμανία Covid-19: Πτώση στα κρούσματα κορωνοϊού

Ο επταήμερος δείκτης επίπτωσης στη Γερμανία αυξήθηκε και πάλι ελαφρώς για πρώτη φορά αυτή την εβδομάδα. Το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI) ανέφερε την τιμή των νέων λοιμώξεων ανά 100.000 κατοίκους και εβδομάδα στο 61,4 το πρωί της Κυριακής.

Το Σάββατο, η τιμή ήταν 60,6 (προηγούμενη εβδομάδα: 70,5). Η συχνότητα αυξήθηκε σταθερά από το καλοκαίρι μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου περίπου, και από τα μέσα του μήνα παρουσιάζει και πάλι πτωτική τάση.

Η τρέχουσα τάση μπορεί να οφείλεται στη μείωση των καλοκαιρινών ταξιδιών, στη μείωση του αριθμού των λοιμώξεων που ανιχνεύονται κατά την έναρξη του σχολείου, καθώς και στην εμβολιαστική κάλυψη και στην εισαγωγή των κανόνων 2G και 3G σε πολλές περιοχές, αναφέρει η εβδομαδιαία έκθεση του RKI σχετικά με την πτωτική τάση.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι πέρυσι υπήρξε παρόμοιο επίπεδο κρουσμάτων και φοβούνται νέα αύξηση των αριθμών τις επόμενες εβδομάδες. Ουσιαστικά, είναι ακόμη πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για την συνέχιση της τάσης, είχε δηλώσει την Παρασκευή εκπρόσωπος του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Υγείας.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.