Γερμανία-Covid: Εκπαιδευτικοί απορρίπτουν την ενημέρωση σε σχολεία

Η Ένωση Γερμανών Εκπαιδευτικών (DL) απορρίπτει την υποχρέωση παροχής πληροφοριών σχετικά με τους εμβολιασμούς, όπως προτίθεται να αποφασίσει την Τρίτη η ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

“Απορρίπτουμε την υποχρέωση παροχής πληροφοριών σχετικά με τον εμβολιασμό, διότι πιστεύουμε ότι μια τόσο βαθιά επέμβαση στα προσωπικά δικαιώματα του ατόμου δεν δικαιολογείται, ούτε στον σχολικό τομέα”, δήλωσε ο πρόεδρος της ένωσης Heinz-Peter Meidinger στις εφημερίδες της Funke Mediengruppe.

“Παρεμπιπτόντως, οι εκπαιδευτικοί ανήκουν στην επαγγελματική ομάδα με τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού”, τόνισε.

Αντί της υποχρέωσης παροχής πληροφοριών, το DLV ζητά την καθιέρωση ενός συνεκτικού κανόνα 3G στα σχολεία.

Με αυτόν τον τρόπο, ο στόχος ενός υψηλού επιπέδου προστασίας της υγείας στον σχολικό τομέα θα μπορούσε να επιτευχθεί με τον ίδιο τρόπο όπως και με την αμφιλεγόμενη υποχρέωση παροχής πληροφοριών σχετικά με τους εμβολιασμούς, δήλωσε ο Meidinger.

Σύμφωνα με τον κανόνα 3G, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης ή αν θα υποβληθούν σε καθημερινό τεστ.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.