Γερμανία-Covid: Νέες Προτάσεις για αεροπορικά ταξίδια

Στα πλαίσια της βοήθειας των κυβερνήσεων να ανακάμψουν τα αεροπορικά ταξίδια στη Γερμανία, υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις σε ένα προσχέδιο για να διευκολυνθεί ο αεροπορικός κλάδος που έχει βυθιστεί σε μια σοβαρή κρίση.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τα κρατίδια σκέφτονται να χαλαρώσουν την κατάσταση των επιβατών αεροπορικών μεταφορών.

Οι ταξιδιώτες από απλές περιοχές κινδύνου θα πρέπει στο μέλλον να μπορούν να αποφεύγουν την καραντίνα με ένα εφάπαξ αρνητικό τεστ κορωνοϊού κατά την είσοδό τους, σύμφωνα με το προσχέδιο μιας ομάδας εργασίας.

Εκτός από τα αξιόπιστα τεστ PCR, τα δοκιμασμένα τεστ αντιγόνων θα πρέπει επίσης να επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται για “δωρεάν τεστ”, σύμφωνα με το σχέδιο της ομάδας εργασίας που αποτελείται από ομοσπονδιακά υπουργεία, εκπροσώπους των κρατιδίων και ενώσεις.

Η τουριστική βιομηχανία βλέπει τους κανονισμούς καραντίνας για τα ταξίδια επιστροφής ως το κύριο εμπόδιο για μια ισχυρή επανεκκίνηση της εναέριας κυκλοφορίας.

Στην ομάδα εργασίας, οι βιομηχανικές ενώσεις επέμεναν να επιτρέψουν περισσότερη κινητικότητα. Η πανδημία έχει βυθίσει την αεροπορική βιομηχανία στη Γερμανία σε μια σοβαρή κρίση λόγω των περιορισμών στα αεροπορικά ταξίδια.

Η ομάδα εργασίας πρέπει να συζητήσει ξανά σχετικά με το έγγραφο. Συνεπώς, μπορούν να γίνουν αλλαγές.

Συγκεκριμένα, στο προσχέδιο σχετικά με το σημείο “Είσοδος από μια “απλή περιοχή κινδύνου”, προτείνεται τα άτομα που εισέρχονται στη Γερμανία και έχουν παραμείνει σε περιοχή κινδύνου τις τελευταίες δέκα ημέρες πριν από την είσοδο μπορούν να απαλλαγούν από την υποχρέωση καραντίνας με τεστ που πραγματοποιήθηκε είτε το πολύ 48 ώρες πριν ή έως και 48 ώρες μετά την είσοδο – εάν αποδειχθεί αρνητικό το αποτέλεσμα.

Αυτό θα ήταν μια αλλαγή πορείας. Μέχρι στιγμής, ισχύει ότι πρέπει να οι ταξιδιώτες να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι δεν έχουν μολυνθεί με τον κορωνοϊό το αργότερο 48 ώρες μετά την είσοδο από μια περιοχή κινδύνου.

Αμέσως μετά την άφιξή τους από μια περιοχή κινδύνου, οι ταξιδιώτες πρέπει να μπουν σε καραντίνα δέκα ημερών στο σπίτι τους – αυτό μπορεί να τερματιστεί με ένα δεύτερο αρνητικό αποτέλεσμα τεστ μετά από πέντε ημέρες το νωρίτερο.

Μια σημαντική τεχνολογική καινοτομία θα ήταν η δυνατότητα που προβλέπεται στο προσχέδιο, δηλαδή της αποστολής των αποτελεσμάτων των τεστ στην Δήλωση Ψηφιακής Καταχώρησης (DEA) που έχει ήδη υποβληθεί.

Αυτό θα μπορούσε στη συνέχεια να ελεγχθεί από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές πολύ πιο εύκολα από τους κανονισμούς καραντίνας. Η τεχνική εφαρμογή πρόκειται να υλοποιηθεί, σύμφωνα με τους κλάδους του κλάδου.

Σύμφωνα με το σχέδιο, οι κανονισμοί για την είσοδο από περιοχές με υψηλούς δείκτες επίπτωσης πρέπει να διατηρηθούν.

Όπως και προηγουμένως, μια εξαίρεση από την καραντίνα θα πρέπει να είναι δυνατή μετά από πέντε ημέρες κατόπιν υποβολής ενός δεύτερου αρνητικού τεστ στην Δήλωση Ψηφιακής Καταχώρησης (DEA). Το πρώτο τεστ πρέπει να παρουσιαστεί πριν από την είσοδο.

Ως πιθανή εξαίρεση, προτείνονται οι λεγόμενοι “διάδρομοι πτήσης”, οι οποίοι θα μπορούσαν να συμφωνηθούν διμερώς με άλλες χώρες. Αυτό είναι εφικτό για περιοχές στις οποίες η κυκλοφορία πρόκειται να διατηρηθεί ή να εντατικοποιηθεί λόγω “υπερισχύοντων πολιτικών ή οικονομικών συμφερόντων”.

Στο παρελθόν, ο επικεφαλής της Lufthansa Carsten Spohr είχε προτείνει το άνοιγμα στη Βόρεια Αμερική. Μέσα στους διαδρόμους αυτούς, οι επιβάτες θα εξετάζονταν τρεις φορές ανά πτήση, αλλά στη συνέχεια θα μπορούσαν να κινούνται ελεύθερα χωρίς καραντίνα.

Για περιοχές μετάλλαξης ιών, ωστόσο, η καραντίνα θα πρέπει να συνεχίσει να είναι 14 ημέρες χωρίς την δυνατότητα τερματισμού με τεστ.

Σύμφωνα με μια λίστα του Robert Koch Institut, δημοφιλείς προορισμοί διακοπών όπως η Ελλάδα, η Ιταλία και η Τουρκία θεωρούνται επίσης περιοχές κινδύνου.

Πριν από μια εβδομάδα, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αποφάσισε να αφαιρέσει τη Μαγιόρκα και άλλες περιοχές στην Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Δανία και τις Μπαχάμες στην Καραϊβική από τη λίστα των περιοχών κινδύνου.

Αυτό σημαίνει ότι από την Κυριακή είναι δυνατό να περάσει ξανά τις διακοπές του στη Μαγιόρκα χωρίς καραντίνα και υποχρεωτικά τεστ κατά την επιστροφή. Ένα αρνητικό τεστ πρέπει να παρουσιάζεται μόνο κατά την είσοδο στην Ισπανία.

Η Ομοσπονδιακή Ένωση της Γερμανικής Βιομηχανίας Αεροπορίας (BDL) επαίνεσε τη “διαδικασία δομημένης εργασίας”.

“Οι προτάσεις αποτελούν μια καλή βάση εργασίας για την αύξησης της ελεγχόμενης ασφάλειας υπό πανδημικές συνθήκες και ταυτόχρονα επιτρέπουν την απαραίτητη κινητικότητα”, εξήγησε ο Διευθύνων Σύμβουλος Matthias von Randow.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.