Γερμανία: Δεν αποκλείει υποχρεωτικό εμβολιασμό η Μπέρμποκ

Δεν αποκλείει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για ορισμένες επαγγελματικές ομάδες σε περίπτωση δραστικής επιδείνωσης της κατάστασης του κορωνοϊού στη Γερμανία η υποψήφια καγκελάριος των Πρασίνων Αναλένα Μπερμποκ.

«Χρειάζεται να εμβολιαστούν υποχρεωτικά συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες όπως το προσωπικό των νοσοκομείων, το νοσηλευτικό προσωπικό ή οι εκπαιδευτικοί;», ρωτήθηκε η συμπρόεδρος των Πρασίνων στο διαδικτυακό πρόγραμμά «Tagesschau24 του πρώτου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ARD, στο οποίο της ετέθησαν ερωτήματα από τους πολίτες

«Η υποχρέωση εμβολιασμού δεν είναι τόσο εύκολη στη χώρα μας σύμφωνα με τον νόμο, με τους ισχύοντες κανόνες δικαίου. Υπάρχουν όμως επαγγελματικοί κλάδοι, για παράδειγμα στις ένοπλες δυνάμεις, όπου κάτι τέτοιο είναι δυνατό. Θα μπορούσε να προκύψει η ανάγκη να πρέπει να μιλήσουμε για το ζήτημα του περαιτέρω υποχρεωτικού εμβολιασμού και για άλλες μεμονωμένες επαγγελματικές ομάδες», απάντησε η Μπέρμποκ.

Η υποψήφια των Πρασίνων για την καγκελαρία παρέπεμψε ιδιαίτερα στην κατάσταση των σχολείων και των παιδιών τα οποία δεν έχουν μπορέσει να εμβολιαστούν λόγω της μικρής τους ηλικίας. «Θα πρέπει να σκεφτούμε ποιες είναι οι εναλλακτικές λύσεις.

Και αν η εναλλακτική λύση είναι ένα σκληρό lockdown και να κλείσουν πάλι οι παιδικοί σταθμοί και τα σχολεία, κάτι το οποίο ήταν μια πραγματική καταστροφή για πολλές οικογένειες στο τελευταίο lockdown, τότε όλες οι άλλες εναλλακτικές λύσεις πρέπει να πέσουν στο τραπέζι.

Θα εξαρτηθεί από το πόσο δραστική θα είναι η επιδείνωση της κατάστασης. Πάντως δεν έχουν εξαντληθεί ακόμη όλες οι άλλες επιλογές», όπως είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.