Γερμανία: “Δεν ήθελα τον εμβολιασμό και με απέλυσε!”

Ένας επικεφαλής νοσηλευτικής στη Γερμανία απέλυσε επτά υπαλλήλους επειδή δεν ήθελαν να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού – τώρα ένας από αυτούς κινήθηκε νομικά εναντίον του.

Η πρώτη νομική διαδικασία λόγω απόλυσης στη Γερμανία λόγω άρνησης εμβολιασμού!

Η υπόθεση: Η Paula S. (αλλαγμένο όνομα) εργαζόταν για μια νοσηλευτική υπηρεσία στο Dessau-Roßlau (Σαξονία-Άνχαλτ).

Το αφεντικό της René Willmer της ζήτησε να εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.

“Πρέπει να κάνω τα πάντα για να προστατεύσω τους ασθενείς μας. Αυτό είναι το ηθικό μου καθήκον!”, δήλωσε το αφεντικό της.

Όμως: η Paula S. αρνήθηκε τον εμβολιασμό, άφησε να περάσει μια τελευταία προθεσμία δύο ημερών και απολύθηκε τον Ιανουάριο – μαζί με έξι άλλους συναδέλφους που αρνήθηκαν τον εμβολιασμό.

Η Paula S. δήλωσε στην εφημερίδα BILD: “Θα μπορούσα να κλαίω από θυμό. Έχει μεγάλο θράσος το αφεντικό μου να μου θέτει προθεσμία για ένα τέτοιο προσωπικό θέμα”.

Δεν θέλει πια να δουλεύει γι’ αυτόν – αλλά αποζητά τουλάχιστον λίγη δικαιοσύνη. Αυτός είναι ο λόγος που τώρα απευθύνθηκε στο εργατικό δικαστήριο του Dessau-Roßlau κατά της απόλυσης χωρίς προειδοποίηση (Az. 9 Ca 10/21).

Η ίδια είπε στη διαδικασία: “Ήμουν έτοιμη για τον εμβολιασμό, ήθελα απλά λίγο περισσότερο χρόνο να το σκεφτώ. Όλοι αισθανθήκαμε πιεσμένοι”.

Η δικηγόρος του επικεφαλής της νοσηλευτικής την επέκρινε στη διαδικασία: “Δεν δείξατε σεβασμό προς τον εργοδότη σας, συνεχίσατε να φωνάζετε σε μια ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με τους εμβολιασμούς”.

Η Paula S. θέλει το αφεντικό της να αποσύρει την καταγγελία του χωρίς προειδοποίηση και να της πληρώσει 800 ευρώ ως αποζημίωση. “Αυτό καλύπτει ίσα-ίσα τις αμοιβές των δικηγόρων μου.”

Το δικαστήριο κατέστησε σαφές

Η καταγγελία της είναι πολύ πιθανό να είναι άκυρη, καθώς δεν φέρει πρωτότυπη υπογραφή – είναι απλώς ένα συνημμένο αντίγραφο. Και η αποζημίωση ύψους 800 ευρώ είναι εύλογη.

Αλλά ο επικεφαλής της νοσηλευτικής υπηρεσίας θέλει να πληρώσει μόνο 500 ευρώ. Τώρα έχει μια εβδομάδα να σκεφτεί αν θα προσθέσει 300 ευρώ. Εάν δεν το κάνει, η διαδικασία θα συνεχιστεί.

Μην μαθαίνεις τα νέα από την Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facbook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.