Γερμανία: Δεν μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερη ταχύτητα έγκρισης εμβολίων

Η Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών (STIKO) χρειάζεται χρόνο μέχρι το τέλος του έτους για να διατυπώσει επίσημες συστάσεις σχετικά με τη διανομή του εμβολίου του κορωνοϊού. Ο πρόεδρος της STIKO Τόμας Μέρτενς υπερασπίστηκε το τεθέν χρονοδιάγραμμα.

«Υπάρχουν ακόμη (επιστημονικά) δεδομένα σχετικά με την αποτελεσματικότητα της ουσίας του εμβολίου τα οποία πρέπει να ελεγχθούν σε τελικό στάδιο», είπε τη Δευτέρα στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (Deutschlandfunk / Dlf) εξηγώντας το λόγο της μέχρι τώρα μη έγκρισής του.

Σύμφωνα με τον Tόμας Μέρτενς, «οι υγειονομικές αρχές των ομοσπονδιακών κρατιδίων αναμένεται να ενημερωθούν για το περιεχόμενο της επίσημης σύστασης της STIKO αυτή την εβδομάδα. Τότε θα μπορέσουν να αρχίσουν να προετοιμάζονται για τους εμβολιασμούς. Ο αρχικός στόχος είναι η προστασία ατόμων που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο. Από την άλλη πλευρά, η επιδημιολογική επίδραση θα εμφανιστεί μόνο μετά από μήνες», τόνισε.

«Η STIKO επεξεργάζεται αυτή τη σύσταση από την άνοιξη σε συνεργασία με το «Γερμανικό Συμβούλιο Ιατρικής Ηθικής και Δεοντολογίας» και την «Εθνική Επιστημονική Ακαδημία Leopoldina» αυτή η σύσταση, η οποία θα απευθύνεται στις κρατικές αρχές υγείας, μπορεί να οριστικοποιηθεί τώρα, επειδή η επιτροπή έλαβε τα απαραίτητα επιστημονικά δεδομένα για την έγκριση του εμβολίου μόλις την περασμένη εβδομάδα, εξήγησε στο Dlf ο Τόμας Μέρτενς.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info: Γερμανία: Πώς θα γίνει ο μαζικός εμβολιασμός

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.