Γερμανία: Δεν θα ισχύει υποχρεωτικός εμβολιασμός για παιδιά

Η ομοσπονδιακή Υπουργός Οικογενειακών Υποθέσεων Christine Lambrecht επιβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρχει υποχρέωση εμβολιασμού παιδιών και εφήβων κατά του Covid-19.

“Η υπόσχεσή μας είναι: Δεν θα υπάρξει υποχρεωτικός εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού – ούτε για ενήλικες ούτε για παιδιά και εφήβους”, δήλωσε η Lambrecht. Είναι σημαντικό οι γονείς και τα παιδιά να λαμβάνουν σωστές και ολοκληρωμένες πληροφορίες, ώστε να μπορούν να “πάρουν μια υπεύθυνη, εθελοντική απόφαση”, συνέχισε η Lambrecht.

Η συμμετοχή στην τακτική σχολική διδασκαλία δεν θα πρέπει να εξαρτάται από το εάν ένας μαθητής έχει εμβολιαστεί. Η ομοσπονδιακή Υπουργός Οικογενειακών

Υποθέσεων εξήγησε ότι κανείς δεν πρέπει να αποκλειστεί από την διά ζώσης διδασκαλία επειδή δεν έχει εμβολιαστεί.

Ταυτόχρονα, η Lambrecht επεσήμανε ότι οι νέοι θα μπορούσαν επίσης να νοσήσουν σοβαρά με τον κορωνοϊό και, στη συνέχεια να υποφέρουν από μακροπρόθεσμες συνέπειες. Πιστεύει ότι είναι “επιθυμητό και σημαντικό να γίνει προσφορά εμβολιασμού σε κάθε νέο το καλοκαίρι”, εξήγησε η Lambrecht.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

 

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.