Γερμανία: Διαδήλωση κατά της κυβέρνησης και των κυρώσεων προς τη Ρωσία

Περίπου 3.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στο Lubmin στη Δυτική Πομερανία της Γερμανίας, για το άνοιγμα του γερμανο-ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 και για οικονομικά προσιτή ενέργεια.

Η συγκέντρωση ήταν ειρηνική μέχρι αργά το απόγευμα της Κυριακής δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Σύμφωνα με αναφορές σημειώθηκαν μικροεπεισόδια όταν τέσσερα άτομα με σημαίες της Ουκρανίας και αφίσες που έγραφαν «Η Ρωσία είναι ένα τρομοκρατικό κράτος» παρατάχθηκαν μπροστά από τους διαδηλωτές.

Αντίστοιχα, οι υπέρ της Ουκρανίας ακτιβιστές τελικά απωθήθηκαν και όλα κύλησαν ήσυχα. Ο αγωγός Nord Stream 2 δημιουργήθηκε για να τροφοδοτεί με φυσικό αέριο από τη Ρωσία προς το Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία.

Ο αγωγός φυσικού αερίου έχει ολοκληρωθεί, αλλά μετά τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση απέκλεισε το ενδεχόμενο να τεθεί σε λειτουργία.

Η Ρωσία δεν στέλνει πλέον φυσικό αέριο στη Γερμανία μέσω του αγωγού Nord Stream 1, ο οποίος λειτουργεί σε μεγάλο βαθμό παράλληλα, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη έλλειψη, γεγονός που δυσκολεύει νοικοκυριά και επιχειρήσεις και στην θέρμανση αλλά και στην λειτουργία των επιχειρήσεων.

Στο συλλαλητήριο με σύνθημα «Για να έχει μέλλον η πατρίδα μας – επιτέλους ανοίξτε το Nord Stream 2», που διοργάνωσε ο Martin Klein από το κόμμα «Die Basis», οι ομιλητές ζήτησαν επίσης τον τερματισμό των κυρώσεων κατά της Ρωσίας και την παραίτηση του ομοσπονδιακή κυβέρνηση, όπως ανέφερε η NDR.

Οι εικόνες έδειχναν πώς οι συμμετέχοντες κυμάτιζαν ρωσικές σημαίες και κρατούσαν πλακάτ με την επιγραφή «Είμαστε ο λαός».

Διακρίνονταν επίσης πινακίδες που έγραφαν «Η κυβέρνησή μας πρέπει να φύγει» και «Κοκκινοκίτρινο-πράσινο στο ανατολικό μέτωπο».

Πηγή: ekriti

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.