Γερμανία: Διαφωνία για σοκολατένια λαγουδάκια ενώπιον Δικαστηρίου

Μπορεί η Lindt να απαγορεύσει σε άλλους κατασκευαστές σοκολάτας να προσφέρουν και αυτοί πασχαλινά σοκολατένια λαγουδάκια σε χρυσό αλουμινόχαρτο;

Ο ανώτατος δικαστής του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου (BGH) στην Καρλσρούη ασχολείται με αυτό το ζήτημα από σήμερα Πέμπτη.

Η Lindt πιστεύει ότι το χρώμα του γνωστού χρυσού λαγού έχει καθιερωθεί ως μάρκα με πιθανούς αγοραστές και το διεκδικεί αποκλειστικά. Η ελβετική εταιρεία μήνυσε την εταιρία Confiserie Heilemann, η οποία έχει επίσης ένα χρυσό λαγουδάκι στη σειρά παραγωγής της.

Η Lindt απέδειξε αρχικά στο εφετείο του Μονάχου μέσω μιας μελέτης καταναλωτών ότι περίπου τέσσερις στους πέντε ερωτηθέντες συσχετίζουν το χρυσό χρώμα με τη Lindt.

Ωστόσο, οι δικαστές ήταν της γνώμης ότι το χρυσό λαγουδάκι οφείλει τη φήμη του όχι μόνο στο χρώμα του – το σχήμα παίζει επίσης σημαντικό ρόλο.

Πιθανότατα δεν θα αρκεστεί η Lindt σε αυτήν την απόφαση. Ο προεδρεύων δικαστής στην Καρλσρούη, Thomas Koch, άφησε ανοιχτό το αν το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο θα αποφασίσει άμεσα ή εάν η υπόθεση θα πρέπει να επιστρέψει στην προηγούμενη βαθμίδα.

Το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο θέλει να ανακοινώσει την απόφασή του στο εγγύς μέλλον, μια ημερομηνία δεν έχει ωστόσο ακόμα καθοριστεί.

Ο δικηγόρος της Heilemann υποστήριξε ότι το χρυσό είναι ένα από τα χρώματα του Πάσχα. Οι ανταγωνιστές δεν έχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις.

Ο εκπρόσωπος της Lindt αντιτάχθηκε: Ακόμα και γνωστοί κατασκευαστές όπως η Milka έχουν πασχαλινά λαγουδάκια διαφορετικών χρωμάτων. (Az. I ZR 139/20).

Το χρυσό λαγουδάκι της Lindt είναι μακράν το πιο γνωστό πασχαλινό λαγουδάκι σοκολάτας με τις υψηλότερες πωλήσεις στη Γερμανία. Προσφέρεται σε χρυσό αλουμινόχαρτο από το 1952. Η Lindt χρησιμοποιεί το τρέχον χρώμα του χρυσού από το 1994.

Μεταξύ του 2002 και του 2013, η Lindt είχε ήδη προσπαθήσει να απαγορεύσει σε έναν ανταγωνιστή να πουλά σοκολατένια κουνελάκια σε χρυσό αλουμινόχαρτο, αλλά δεν πέτυχε. Εκείνη την εποχή, επρόκειτο για το αν το κουνελάκι με κόκκινο κολάρο και κουδουνάκι απολαμβάνει την προστασία εμπορικών σημάτων.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.