Γερμανία: Διαφωνία για το νόμο περί προστασίας των μολύνσεων

Η συζήτηση σχετικά με τα μέτρα για την πανδημία το φθινόπωρο γίνεται όλο και πιο έντονη. Ο επικεφαλής των Πρασίνων Omid Nouripour ζήτησε να τροποποιηθεί γρήγορα ο νόμος για την προστασία από τις λοιμώξεις ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι για την ψυχρότερη περίοδο – αυτό υποστήριξε και η Katrin Göring-Eckardt.

Σε απάντηση, ο πολιτικός του FDP Wolfgang Kubicki υπενθύμισε ότι υπάρχει νομική εντολή να αξιολογούνται πρώτα τα μέτρα με επαγγελματικό τρόπο. Μόνο με βάση μια αντίστοιχη έκθεση θα μπορούσαν να ληφθούν αποφάσεις βασισμένες σε αποδεικτικά στοιχεία.

Κατ’ αρχήν συμφωνία για τον ευρωπαϊκό κατώτατο μισθό

Με τον τροποποιημένο νόμο για την προστασία από τις λοιμώξεις, οι γενικές υποχρεώσεις χρήσης μάσκας για εκδηλώσεις ή αγορές, καθώς και οι κανονισμοί πρόσβασης 2G και 3G έχουν αρθεί από τις αρχές Απριλίου.

Προς το παρόν, ισχύει μια “βασική προστασία” – για παράδειγμα υποχρεωτική χρήση μάσκας σε λεωφορεία, τρένα, κλινικές, ιατρεία και γηροκομεία.

Ανεξάρτητα από τους κρατικούς κανονισμούς, ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν κανόνες προστασίας με υποχρεωτική χρήση μάσκας σε πολλά μέρη, για παράδειγμα σε πολιτιστικά ιδρύματα.

Η ισχύουσα έκδοση του νόμου λήγει στις 23 Σεπτεμβρίου. Η Γερμανική Ένωση Πόλεων είχε ζητήσει να τροποποιηθεί ο νόμος πριν από τις θερινές διακοπές, ώστε να είναι έτοιμος για την πανδημία το φθινόπωρο.

Η βουλή έχει ορίσει στο νόμο περί προστασίας από τις λοιμώξεις ότι θα πρέπει να υπάρχει εξωτερική αξιολόγηση των κατευθυντήριων γραμμών στο πλαίσιο της επιδημικής κατάστασης εθνικής σημασίας.

Για το σκοπό αυτό, συστάθηκε επιτροπή εμπειρογνωμόνων, η οποία, σύμφωνα με το νόμο, πρέπει να υποβάλει έκθεση έως τις 30 Ιουνίου. Η επιτροπή περιλαμβάνει επιστήμονες από διάφορους κλάδους.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Karl Lauterbach δήλωσε πρόσφατα ότι σχεδιάζει ολοκληρωμένες προφυλάξεις για την αναμενόμενη πιο τεταμένη κατάσταση της πανδημίας μετά το καλοκαίρι.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.