Γερμανία: Διακοπές στις εφοδιαστικές αλυσίδες λόγω Όμικρον

Για επερχόμενες τεράστιες διακοπές των εφοδιαστικών αλυσίδων λόγω της ταχείας εξάπλωσης της εξαιρετικά μολυσματικής παραλλαγής Όμικρον, προειδοποιεί ο εμπορικός σύλλογος BGA της Γερμανίας, εκτιμώντας ωστόσο ότι η μακροπρόθεσμη κατάρρευσή τους είναι απίθανη.

Η γερμανική βιομηχανία έχει πληγεί από ελλείψεις σε μικροτσίπ και άλλα εξαρτήματα, ενώ τα αυξανόμενα κρούσματα κοροναϊού «θαμπώνουν» τις προοπτικές για τους λιανοπωλητές στις αρχές του 2022.

«Δεν υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης, αλλά μαζικής διακοπής της εφοδιαστικής αλυσίδας – τουλάχιστον προσωρινά», δήλωσε ο πρόεδρος της BGA, Ντιρκ Τζαντούρα, σύμφωνα με την εφημερίδα Funke.

Αν και πολλοί χονδρέμποροι σε όλο τον κόσμο έχουν κάνει τις εφοδιαστικές αλυσίδες τους πιο ευέλικτες, ενδέχεται να εξακολουθήσουν να υπάρχουν διακοπές στα παγκόσμια δίκτυα παράδοσης, είπε.

«Δεν μπορείτε να προστατευτείτε πλήρως έναντι μιας παγκόσμιας πανδημίας», είπε ο Τζαντούρα, καλώντας για κυβερνητική υποστήριξη μέσω χαμηλότερων τιμών ενέργειας και ηλεκτρικής ενέργειας και άλλων μορφών βοήθειας.

Μεγάλη εξάπλωση της Όμικρον στη Γερμανία

Η Όμικρον αντιπροσωπεύει τώρα περισσότερο από το 44% των μολύνσεων από κοροναϊό στη Γερμανία, ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Robert Koch για τις μολυσματικές ασθένειες.

Οι ανησυχίες ότι η νέα παραλλαγή θα μπορούσε να σταματήσει τις κρίσιμες υπηρεσίες ώθησε τη γερμανική κυβέρνηση να αυστηροποιήσει τους κανόνες για τις επισκέψεις σε εστιατόρια και μπαρ και να συντομεύσει τις περιόδους καραντίνας COVID-19.

Το Εμπορικό Επιμελητήριο της Γερμανίας (DIHK) χαιρέτισε τα νέα περιοριστικά μέτρα, υπογράμμισε ωστόσο την ανησυχία του για τον αυξανόμενο αριθμό μολύνσεων στον τομέα της εφοδιαστικής, που ήδη υποφέρει από ελλείψεις προσωπικού, και προειδοποίησε για συνέπειες στο λιανικό εμπόριο τροφίμων και στους κλάδους παραγωγής ιατρικών προϊόντων.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.