Γερμανία: Διαμάχη για την υποχρεωτική καραντίνα

Η απαίτηση του Andreas Gassen, επικεφαλής της ένωσης ιατρών ασφαλιστικών ταμείων, να αρθεί η υποχρεωτική απομόνωση και καραντίνα εν μέσω του καλοκαιρινού κύματος κορωνοϊού προκάλεσε ευρείς αντιθέσεις και διαμάχες. Ο ειδικός του FDP σε θέματα υγείας Andrew Ullmann, από την άλλη πλευρά, δικαίωσε τον Gassen.

Ο Andreas Gassen, πρόεδρος του Δ.Σ του Ομοσπονδιακού Συλλόγου Ιατρών ασφαλιστικών ταμείων Υγείας, επιθυμεί την άρση της απομόνωσης και καραντίνας “μέχρι νεωτέρας”.

“Αυτό θα ανακούφιζε την έλλειψη προσωπικού σε πολλά μέρη”, δήλωσε ο Gassen στην εφημερίδα “Neue Osnabrücker Zeitung” το Σάββατο. Ο Gassen περιέγραψε την παραλλαγή του ιού Omiψron σχεδόν ως “προσφορά ειρήνης από τον ιό”.

Όσοι μολύνονται μετά από τριπλό εμβολιασμό “επωφελούνται ακόμη και από μια μόλυνση αποκτώντας ανοσία του βλεννογόνου”, είπε.

Ωστόσο, κανείς δεν πρέπει να μολυνθεί εξαιτίας αυτού. “Αλλά δεν μπορούμε να κρυβόμαστε διαρκώς από τον ιό. Και είμαστε η τελευταία χώρα στην Ευρώπη που εξακολουθεί να συζητά με τόσο ενθουσιασμό για κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κορωνοϊού είπε ο Gassen.

“Πρέπει να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Όσοι νοσούν να παραμείνουν στο σπίτι. Όσοι αισθάνονται υγιείς, να πηγαίνουν στη δουλειά. Έτσι κάνουμε και με άλλες μολυσματικές ασθένειες όπως τη γρίπη”, εξήγησε. Η πρόταση αυτή έχει δεχθεί μεγάλη κριτική από όλα τα στρατόπεδα.

Το Υπουργείο Υγείας δήλωσε ότι η περαιτέρω μείωση των προθεσμιών για δωρεάν εξετάσεις “δεν θα είχε νόημα”.

Οι τρέχουσες συστάσεις διατυπώθηκαν την άνοιξη ως απάντηση στην επιδείνωση της κατάστασης του προσωπικού. Επί του παρόντος, ισχύει για τον γενικό πληθυσμό, ότι η προβλεπόμενη απομόνωση για τα άτομα που έχουν μολυνθεί από κορωνοϊό μπορεί να λήξει μετά από πέντε ημέρες – με ένα “ανεπιφύλακτα συνιστώμενο” αρνητικό τεστ στο τέλος.

Λαμβάνοντας υπόψη την “εξαιρετικά δυναμική κατάσταση των λοιμώξεων”, θα πρέπει να εξεταστεί προσεκτικά αν έχει νόημα να χαλαρώσουν οι κανονισμοί για την απομόνωση, προειδοποίησε ο υπουργός Υγείας της Βαυαρίας Klaus Holetschek.

“Το φθινόπωρο, αναμένουμε περαιτέρω αύξηση του αριθμού των λοιμώξεων. Κανείς δεν γνωρίζει ποια παραλλαγή του ιού θα επικρατήσει τότε”, τόνισε ο Holetschek.

Πηγή: ιατροnet

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.