Σκληρές διαπραγματεύσεις συνδικάτων και εργοδοτών στη Γερμανία

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παρακολουθεί στενά τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των συνδικάτων και των εργοδοτικών οργανώσεων, ανησυχώντας ότι σε περίπτωση μεγάλων αυξήσεων ο πληθωρισμός μπορεί να παγιωθεί στα σημερινά υψηλά επίπεδα

Με τον πληθωρισμό στη Γερμανία να κινείται σε διψήφιο επίπεδο – ρεκόρ πολλών δεκαετιών, τα μεγαλύτερα συνδικάτα της χώρας διεκδικούν αυξήσεις μισθών 8% έως 10,5%, με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αγωνιά για το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων.

Τι ζητά η IG Metall

Το συνδικάτο IG Metall, το οποίο εκπροσωπεί 3,9 εκατομμύρια εργαζόμενους στους κλάδους του μετάλλου και των ηλεκτρονικών, ζητά αυξήσεις μισθών 8% από την εργοδοτική πλευρά (Gesamtmetall), τη μεγαλύτερη μισθολογική διεκδίκηση από το 2008, με στόχο την αποζημίωση από τον υψηλό πληθωρισμό.

Από την πλευρά τους, οι εργοδότες λένε ότι δεν μπορούν να αυξήσουν τους μισθούς την ώρα που αρχίζει η ύφεση.

Το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης μεταξύ της IG Metall και της Gesamtmetall θα είναι βαρόμετρο για το ύψος των αυξήσεων στη γερμανική οικονομία και για τον λόγο αυτό παρακολουθείται στενά από τους αξιωματούχους της ΕΚΤ, οι οποίοι ανησυχούν ότι σε περίπτωση μεγάλων αυξήσεων ο πληθωρισμός μπορεί να παγιωθεί στα σημερινά υψηλά επίπεδα.

Η διαμάχη μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων μπορεί να οδηγήσει σε εκτεταμένες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Το διοικητικό συμβούλιο της IG Metall θα αποφασίσει μέσα στην εβδομάδα αν θα κλιμακώσει την πίεση με μία ψηφοφορία για κινητοποιήσεις.

Αυξήσεις 10,5% ζητούν οι δημόσιοι υπάλληλοι

Εκτός από την IG Metall, το συνδικάτο Ver.di που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στον τομέα των υπηρεσιών, ζητά αύξηση μισθών 10,5% για τους 2,5 εκατομμύρια δημόσιους υπαλλήλους.

Οι εργοδότες αντιτείνουν εφάπαξ ποσό 3.000 ευρώ

Η Gesamtmetall θέλει να δώσει ένα εφάπαξ ποσό 3.000 ευρώ στους εργαζόμενους με παράλληλη συμφωνία ότι δεν θα υπάρξουν τέτοιες παροχές για αρκετά χρόνια.

Η εργοδοτική οργάνωση υποστηρίζει ότι τα μέλη της απειλούνται από την αύξηση του κόστους της ενέργειας και των πρώτων υλών καθώς και από τη διαταραχή στις εφοδιαστικές αλυσίδες λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Υποστηρίζουν ακόμη ότι πολλές εταιρείες ανάλωσαν τα διαθέσιμα που είχαν για να διατηρήσουν την απασχόληση στη διάρκεια της πανδημίας και τώρα δεν έχουν αρκετά κεφάλαια για επιπλέον αμοιβές.

«Οι προτάσεις της IG Metall θα οδηγούσαν σε τεράστια, μη διαχειρίσιμα βάρη για πολλές εταιρείες μας φέτος και το 2023», δήλωσε ο Harald Marquardt, διαπραγματευτής της εργοδοτικής οργάνωσης. «Δεν βλέπω ότι είναι δυνατή μία έγκριση από τις επιτροπές και τα μέλη μας», πρόσθεσε.

Απεργίες αν δεν υπάρξει συμφωνία

Οι απεργίες θα μπορούσαν να αρχίσουν σχετικά γρήγορα. Η IG Metall δεν αποδέχεται την εφάπαξ προσφορά των εργοδοτών και ζητά να αρχίσει διαπραγμάτευση για μόνιμες μισθολογικές αυξήσεις.

Το Δ.Σ. του συνδικάτου θα συνεδριάσει σήμερα για να αποφασίσει αν οι συζητήσεις θα κινηθούν στην κατεύθυνση αυτή.

Αν δεν υπάρξει πρόοδος, είναι πιθανόν να ανακοινώσει τη διεξαγωγή ψηφοφορίας στις 17 Νοεμβρίου για απεργιακές κινητοποιήσεις.

Συμφωνίες στο 50% των αρχικών αιτημάτων στο παρελθόν

Κατά το παρελθόν, τα συνδικάτα συνήθως συμβιβάζονταν με αυξήσεις μισθών περίπου στο 50% των αρχικών αιτημάτων τους, σύμφωνα με οικονομολόγους της JPMorgan.

Αυτό ήταν χονδρικά και το αποτέλεσμα μίας πρόσφατης διαπραγμάτευσης στον μικρότερο κλάδο της χαλυβουργίας.

Ωστόσο, καθώς οι πρόσφατες συμφωνίες στους κλάδους του μετάλλου και των ηλεκτρονικών δεν προέβλεπαν σημαντικές αυξήσεις, λόγω της πανδημίας, οι εργαζόμενοι μπορεί να αισθάνονται ότι θα πρέπει να καλύψουν το χαμένο έδαφος.

Επίσης, πολλές γερμανικές εταιρείες έχουν ελλείψεις σε προσωπικό, εν μέρει λόγω της δημογραφικής γήρανσης, και συνεπώς τα συνδικάτα είναι σήμερα σε καλύτερη διαπραγματευτική θέση.

Ο Γερμανός καγκελάριος, Ολαφ Σολτς, έχει καλέσει εν τω μεταξύ τα συνδικάτα και τις εργοδοτικές οργανώσεις για συζητήσεις σε μία προσπάθεια να ελεγχθεί ο πληθωρισμός.

Η κυβέρνησή του έχει θέσει την προοπτική για άμεσες πληρωμές έως 3.000 ευρώ, που θα είναι αφορολόγητες, ως έναν τρόπο αποζημίωσης των εργαζομένων.

Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ | Με πληροφορίες από Bloomberg

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.