Γερμανία: Διατλαντική πράσινη συμφωνία θέλει η Baerbock

Η υποψήφια των Γερμανών Πρασίνων για την καγκελαρία Annalena Baerbock υπογράμμισε ότι το κόμμα της βρίσκεται πολύ κοντά στην τωρινή αμερικανική κυβέρνηση και καλωσόρισε την ιδέα για μια «διατλαντική πράσινη συμφωνία».

«Πρέπει να επενδύσουμε σε ένα μέλλον μηδενικού ενεργειακού αποτυπώματος με έντονα χαρακτηριστικά κοινωνικής δικαιοσύνης», είπε η Baerbock σε εκδήλωση του ινστιτούτου Atlantic Council, στην οποία εξέθεσε την οπτική του κόμματός της στην εξωτερική πολιτική.

Η στάση των Πρασίνων απέναντι στη Ρωσία και στην Κίνα έχει περισσότερα κοινά με τη στάση των ΗΠΑ παρά με αυτήν της τωρινής κυβέρνησης συνασπισμού Χριστιανοδημοκρατών – Σοσιαλδημοκρατών.

Η υποψήφια καγκελάριος Baerbock ζήτησε να μην επικυρωθεί η εμπορική συμφωνία Ε.Ε. – Κίνας, που υπογράφηκε εσπευσμένα λίγο πριν από τη λήξη της γερμανικής προεδρίας της Ε.Ε., τον Δεκέμβριο, και να σταματήσει η κατασκευή του αγωγού ορυκτού αερίου Nord Stream 2, που θα μεταφέρει ρωσικό αέριο απευθείας στη Γερμανία διαμέσου της Βαλτικής.

«Ο αγωγός παραβιάζει το πνεύμα των κυρώσεων που έχουμε επιβάλει στη Ρωσία, οπότε όχι», είπε η Baerbock.

Επίσης, ζήτησε να αναλάβει η Γερμανία μεγαλύτερες ευθύνες για την ασφάλειά της, χωρίς ωστόσο να δεσμευθεί στον στόχο που έχουν θέσει οι ΗΠΑ στους Ευρωπαίους εταίρους τους, για στρατιωτικές δαπάνες τουλάχιστον 2% του ΑΕΠ.

«Δεν νομίζω ότι ο στόχος είναι επίκαιρος», είπε. «Το 2% ενός ΑΕΠ που μειώνεται δεν είναι το ίδιο με το 2% ενός ΑΕΠ που αυξάνεται. Το ερώτημα είναι τι είδους στρατιωτικές δυνατότητες χρειαζόμαστε».

Ακόμη μία δημοσκόπηση, της Infratest-Dimap, επιβεβαίωσε το προβάδισμα των Πρασίνων έναντι των Χριστιανοδημοκρατών, τοποθετώντας το στις 5 μονάδες.

Στην ερώτηση αν πιστεύει ότι θα είναι η επόμενη καγκελάριος, η Baerbock απάντησε, θυμίζοντας ότι απομένουν 5 μήνες έως τις εκλογές, ότι «τα πάντα μπορεί να συμβούν».

H ανάδειξη της Baerbock σε υποψήφια καγκελάριο έχει αυξήσει τις επιθέσεις που δέχεται μέσω Διαδικτύου.

Κάποιες από αυτές είναι τόσο σοβαρές ώστε να αναγκάσουν το κόμμα να προσφύγει στις διωκτικές αρχές.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.