Γερμανία: Διεθνής Κοινοβουλευτική Υποτροφία (IPS)

Θέλετε να εργαστείτε στο γερμανικό κοινοβούλιο; Η Διεθνής Κοινοβουλευτική Υποτροφία (IPS) σας παρέχει την ευκαιρία!

Θέλετε να εργαστείτε στο γερμανικό κοινοβούλιο;

Εάν προέρχεστε από την Νότια Ευρώπη, μπορείτε να παρακολουθήσετε μέσω της Διεθνούς Κοινοβουλευτικής Υποτροφίας (IPS) για πέντε μήνες τις εργασίες της Ομοσπονδιακής Κάτω Βουλής, ενώ για τρεις από αυτούς τους μήνες θα μπορέσετε να εργαστείτε σε βουλευτικό γραφείο.

Η Ομοσπονδιακή Κάτω Βουλή χορηγεί κάθε χρόνο σε συνεργασία με το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου, το Πανεπιστήμιο Humboldt του Βερολίνου και το Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Βερολίνου περίπου 120 υποτροφίες για νέους πτυχιούχους απόφοιτους πανεπιστημίων από 50 κράτη. Το πρόγραμμα διαρκεί κάθε χρόνο από την 1η Μαρτίου έως την 31η Ιουλίου.

Το πρόγραμμα IPS του έτους 2022 θα υλοποιηθεί με την τήρηση όλων των απαραίτητων όρων για μια ασφαλή διεξαγωγή παρά την πανδημία.

Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Κάτω Βουλής.

Οι στόχοι του είναι:

  • Η προώθηση των σχέσεων μεταξύ της Γερμανίας και των συμμετεχόντων κρατών,
  • η εδραίωση των δημοκρατικών αξιών και της ανεκτικότητας,
  • η κατανόηση για την πολιτισμική ποικιλομορφία,
  • η διασφάλιση της ειρηνικής συμβίωσης στον κόσμο.

Επιλογή υποψηφίων

Η επιλογή των υποψηφίων γίνεται σε δύο φάσεις. Η προεπιλογή γίνεται από την Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα. Οι προεπιλεγέντες υποψήφιοι θα κληθούν το φθινόπωρο/χειμώνα για μία προσωπική συνέντευξη.

Μία επιτροπή της Ομοσπονδιακής Κάτω Βουλής προβαίνει στην τελική επιλογή με βάση τα γλωσσικά, επαγγελματικά, κοινωνικά και διαπολιτισμικά προσόντα των υποψηφίων.

Η προθεσμία για υποβολή αιτήσεων από την Ελλάδα είναι μέχρι τις 31 Ιουλίου 2021.

Programmbeschreibung Deutsch/Griechisch

Weitere Informationen über die Bewerbung für Personen aus Griechenland

Πηγή: Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.