Γερμανία-Δικαστήριο: Αλλοδαποί δικαιούνται τον κατώτατο μισθό

Το αλλοδαπό νοσηλευτικό προσωπικό που απασχολείται στη Γερμανία δικαιούται τον κατώτατο μισθό (Ελάχιστη ωριαία αποζημίωση). Αυτό αποφασίστηκε από το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο Εργασίας σε μια απόφαση-ορόσημο.

Σύμφωνα με την απόφαση, επηρεάζονται όλες οι νοσοκόμες και οι βοηθοί που έρχονται στη Γερμανία από το εξωτερικό για να φροντίζουν ηλικιωμένους πολίτες στα σπίτια τους. Η απαίτηση αυτή ισχύει και για τις ώρες εφημερίας.

Η καταγγελία υποβλήθηκε από μια νοσηλεύτρια από τη Βουλγαρία: Σύμφωνα με την ίδια, φρόντιζε έναν ηλικιωμένο πολίτη στο Βερολίνο όλο το εικοσιτετράωρο, αλλά η σύμβασή της ανέφερε εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας μόνο 30 ώρες.

Το Γερμανικό Ίδρυμα για την Προστασία των Ασθενών αναμένει ότι η απόφαση θα οδηγήσει σε εκτόξευση του κόστους. Το συνδικάτο verdi, από την άλλη πλευρά, χαιρέτισε την απόφαση.

Ειδικοί υποθέτουν ότι σε όλη τη Γερμανία απασχολούνται έως και 600.000 αλλοδαποί νοσηλευτές, πολλοί από τους οποίους χωρίς σύμβαση.

Πηγή: www.BR.de

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.