Γερμανία: Δικαστήριο αναγνώρισε μόλυνση με Covid ως εργατικό ατύχημα

Το διοικητικό δικαστήριο του Άουγκσμπουργκ χαρακτήρισε τη μόλυνση ενός αστυνομικού με Covid-19 ως εργατικό ατύχημα. Όπως τόνισε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του δικαστηρίου πρόκειται, ωστόσο, για απόφαση που αφορά μια μεμονωμένη περίπτωση.

Η περιφερειακή ένωση της Γερμανικής Ένωσης Αστυνομικών (DPolG) εξέφρασε την ικανοποίησή της για την απόφαση. Μέχρι τώρα, οι αιτήσεις για υπηρεσιακά ατυχήματα που είχαν καταθέσει περίπου 100 αστυνομικοί στη Βαυαρία είχαν μέχρι στιγμής απορριφθεί.

Ο εν λόγω αστυνομικός του Neu-Ulm βρισκόταν σε άσκηση με συναδέλφους του στο Eichstätt της Άνω Βαυαρίας. Μετά από αυτή, 19 από τους 21 συμμετέχοντες διαγνώστηκαν με κορωνοϊό.

Αρκετοί από τους συμμετέχοντες κατέθεσαν στη συνέχεια αγωγές για να αποδείξουν ότι είχαν μολυνθεί κατά την εκτέλεση του καθήκοντος. Ωστόσο, οι υποθέσεις αυτές εκδικάστηκαν από διαφορετικά δικαστήρια.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι δικαιούνται ειδικές παροχές σε περίπτωση εργασιακών ατυχημάτων. Για να λάβουν αναγνώριση, ωστόσο, οι αστυνομικοί στη συγκεκριμένη περίπτωση έπρεπε να αποδείξουν ότι προσβλήθηκαν από την ασθένεια εν ώρα υπηρεσίας και όχι ιδιωτικά. Αυτό είναι συχνά δύσκολο για τους αξιωματικούς.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.