Γερμανία: Δικαστήριο απορρίπτει αγωγές κατά των συντάξεων

Το σύστημα φορολογίας των συντάξεων είναι συνταγματικό. Αυτό αποφάσισε σήμερα το Ομοσπονδιακό Φορολογικό Δικαστήριο της Γερμανίας και απέρριψε έτσι δύο καταγγελίες.

Στην πρώτη περίπτωση, ένα ζευγάρι θεώρησε ότι αντιμετωπιζόταν άδικα, επειδή η φορολογία θα αλλάξει σε μια μεταβατική φάση, ώστε στο μέλλον να μην φορολογείται πλέον πλήρως η εισφορά κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής ζωής αλλά η ίδια η σύνταξη.

Το ζευγάρι ήταν της άποψης ότι ήταν σε μειονεκτική θέση επειδή θα έπρεπε να πληρώσουν υψηλότερους φόρους πριν και μετά τη μετάβαση.

Το δικαστήριο δεν το αναγνώρισε στη συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά παραδέχτηκε ότι οι μελλοντικοί συνταξιούχοι ενδέχεται να επηρεαστούν από υπερβολικούς φόρους. Ως εκ τούτου, πρότεινε έναν τύπο για τον τρόπο υπολογισμού της σύνταξης στο μέλλον.

Στη δεύτερη περίπτωση, ένας οδοντίατρος υπέβαλε αγωγή που λαμβάνει εκτός από τη νόμιμη και κάποιες ιδιωτικές συντάξεις. Οι δικαστές αποφάσισαν, ωστόσο, ότι λόγω του συστήματος, οι ιδιωτικές συντάξεις δεν μπορούν να φορολογηθούν δύο φορές.

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.