Γερμανία: Δικαστήριο έκρινε παράνομη την καραντίνα σε ταξιδιώτη

To διοικητικό δικαστήριο της Φρανκφούρτης δικαίωσε ταξιδιώτη που προσέφυγε δικαστικά κατά της επιβολής καραντίνας λόγω του covid-19.

Συγκεκριμένα η γυναίκα ταξίδεψε στις 26 Ιουνίου από τη Γερμανία στην Πορτογαλία και συγκεκριμένα τη Μαδέρα. Τρεις ημέρες αργότερα, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση κήρυξε την Πορτογαλία ως περιοχή αυξημένου κινδύνου λόγω της παραλλαγής του ιού κάτι που σήμαινε αυστηρότερους κανόνες εισόδου από την συγκεκριμένη χώρα.

Η απόφαση αυτή ανακλήθηκε στις 7 Ιουλίου 2021. Η προσφεύγουσα , πληρως εμβολιασμένη, επέστρεψε στη Γερμανία στις 3 Ιουλίου έχοντας και αρνητικό τεστ PCR και ενημερώθηκε από τις Αρχές ότι πρέπει να παραμείνει σε καραντίνα στο σπίτι της για 14 ημέρες. Εν συνεχεία προσέφυγε στο δικαστήριο κατά της απόφασης αυτής.

Το διοικητικό δικαστήριο έκρινε ότι η γυναίκα θα μπορούσε να είχε αποφύγει εντελώς την καραντίνα αν είχε επιστρέψει στη Γερμανία τέσσερις ημέρες αργότερα, δηλαδή αμέσως μετά την υποβάθμιση της Πορτογαλίας.

Ως εκ τούτου, η παραθεριστής της Μαδέρας υπέστη άνιση μεταχείριση και η καραντίνα που της επιβλήθηκε ήταν παράνομη.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, δεν ήταν εύλογο γιατί θα έπρεπε η προσφεύγουσα να χαρακτηρισθεί ως «περισσότερο επικίνδυνη» κατά την έννοια του νόμου για την προστασία από μολύνσεις, σε σχέση με κάποιον ο οποίος επέστρεψε σε μεταγενέστερο χρονικό σημείο αμέσως μόλις η συγκεκριμένη περιοχή υποβαθμίστηκε ως προς την επικινδυνότητά της.

Πηγή: (kreiszeitung.de/legalnews24.gr)

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.