Γερμανία: Δήμαρχος θέλει τα βαριά αυτοκίνητα να πληρώνουν περισσότερο

Το Tubingen είναι μία μικρή πανεπιστημιούπολη 30 χιλιόμετρα νότια της Στουτγάρδης. Μία πόλη στην οποία κατοικούν κάτι περισσότερο από 90.000 άνθρωποι, το 1/3 εκ των οποίων είναι φοιτητές.

Κατά συνέπεια, ο μέσος όρος ηλικίας στο Tubingen είναι μόλις 39,1 έτη – ο χαμηλότερος σε ολόκληρη τη Γερμανία. Το θέμα μας όμως δεν είναι ούτε τα τουριστικά αξιοθέατα της κωμόπολης, ούτε το πανεπιστήμιο της.

Το θέμα μας είναι ότι μέχρι τώρα, το πάρκινγκ στο Tubingen κόστιζε μόλις €30 ετησίως, ανεξαρτήτως τύπου, μεγέθους ή βάρους του αυτοκινήτου και τώρα, οι άρχοντες της πόλης θέλουν να το αυξήσουν δραστικά βάζοντας στην εξίσωση και ένα σημαντικό κριτήριο.

Η πρόταση της επιτροπής κλιματικής προστασίας της πόλης αναφέρει ότι το ετήσιο κόστος της στάθμευσης πρέπει να αυξηθεί στα €120 για… σχεδόν όλους.

Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που ζυγίζουν περισσότερα από 1.800 κιλά, θα επιβαρυνθούν με έναν επιπλέον φόρο της τάξης των €60!

Ο δήμαρχος, Boris Palmer μάλιστα, είχε προτείνει μία ακόμα μεγαλύτερη επιβάρυνση που θα ανάγκαζε τους ιδιοκτήτες των βαρύτερων αυτοκινήτων να αποχωριστούν €360 τον χρόνο αν θέλουν να σταθμεύουν το όχημα τους στην πόλη, αλλά το δημοτικό συμβούλιο δεν ήταν πολύ… ζεστό στον δωδεκαπλασιασμό του κόστους από τη μία στιγμή στην άλλη.

Φυσικά, έχουν προβλεφθεί εκπτώσεις ή απαλλαγές για ΑΜΕΑ, άτομα που επωφελούνται από επιδόματα και ανθρώπους που χρησιμοποιούν το όχημα τους για την δουλειά.

Η τελική απόφαση θα παρθεί στο τέλος του μήνα και ενώ δεν μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα τι θα κάνει το Tubingen και πόσο θα χρεώνει τους δημότες για την στάθμευση, ενδεχομένως να δημιουργήσει ένα… δεδικασμένο που θα ακολουθήσουν και άλλες πόλεις.

Δίκαιο ή άδικο, είναι ένας εναλλακτικός τρόπος φορολογίας που σίγουρα θα απασχολήσει διάφορους την ώρα που ο υπολογισμός μέσω των ρύπων δεν θα έχει απολύτως κανένα νόημα σύντομα.

Τα έσοδα που θα χαθούν πρέπει να αναπληρωθούν και μην σου προκαλέσει εντύπωση αν στο μέλλον δούμε όχι μόνο την στάθμευση αλλά και τα τέλη κυκλοφορίας να βασίζονται στο βάρος…

Πηγή: enkinisi.gr | www.faz.net

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.