Γερμανία: Δημοσκόπηση για την χορήγηση κάνναβης από τα φαρμακεία

Newsroom

Γερμανία: Πώς ο Υπ.Υγείας θέλει να νομιμοποιήσει την κάνναβη;

Κάθε φαρμακείο θα μπορεί να αποφασίζει ξεχωριστά αν θα δίνει κάνναβη μετά την εφαρμογή του υπουργικού σχεδιασμού.

Τα πρώτα σχέδια του Γερμανικού Υπουργείου Υγείας (BMG) προβλέπουν ότι στο μέλλον θα επιτραπεί και στα φαρμακεία να χορηγούν κάνναβη.

Με τη βοήθεια δημοσκόπησης, η Ομοσπονδιακή Ένωση Γερμανών Φαρμακοποιών (ABDA) θέλει εν προκειμένου να μάθει τι σκέφτονται οι φαρμακοποιοί σχετικά με αυτό.

Εάν το Υπουργείο εφαρμόσει τα σχέδιά του, κάθε φαρμακοποιός θα πρέπει να αποφασίσει μόνος του εάν θα χορηγεί κάνναβη.

Τον περασμένο Οκτώβριο, το Υπουργείο Υγείας παρουσίασε ένα πρώτο βασικό έγγραφο σχετικά με τη νομιμοποίηση της κάνναβης για καταναλωτικούς σκοπούς.

Εάν ο νομοθέτης αποφασίσει ότι τα φαρμακεία θα μπορούν επίσης να χορηγούν κάνναβη στο μέλλον, κάθε φαρμακείο θα πρέπει να τοποθετηθεί ξεχωριστά.

Αυτό προβλέπει το ισχύον ψήφισμα του Δ.Σ της ABDA.

Προκειμένου να καταγράψει το υφιστάμενο κλίμα, η ABDA ξεκίνησε τώρα μια ανώνυμη δημοσκόπηση, η οποία θα διαρκέσει έως τις 5 Φεβρουαρίου 2023 και, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή ένωση, θα κρατά μόνο τρία λεπτά.

Σε γενικές γραμμές, η φαρμακευτική κοινότητα απορρίπτει την χορήγηση για επαγγελματικούς λόγους, σύμφωνα με το έγγραφο των βασικών σημείων.

Το Υπουργείο Υγείας, από την άλλη, μπορεί κάλλιστα να φανταστεί τη συμμετοχή των φαρμακείων στη διαδικασία διανομής, αφενός για να διασφαλιστεί η ποιότητα και, αφετέρου, για να καταστεί δυνατή η διανομή σε εθνικό επίπεδο.

Επιπλέον, το υπουργείο δεν αποκλείει την ταχυδρομική παραγγελία ως κανάλι διανομής, υπό την προϋπόθεση ότι ο τομέας αυτός θα ρυθμίζεται αυστηρά.

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία συνασπισμού μιλούσε ήδη για διανομή “σε αδειοδοτημένα εξειδικευμένα καταστήματα”.

Εκείνη την εποχή, ωστόσο, οι εταίροι του συνασπισμού δεν είχαν ακόμη καθορίσει λεπτομερώς ποιοι θα έπρεπε να ανήκουν σε αυτή την κατηγορία και πώς θα μπορούσε να αποκτηθεί μια τέτοια άδεια.

Πηγή: ιατροnet

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης