Γερμανία – Δημοσκόπηση: Πλειοψηφία υπέρ μέτρων για ανεμβολίαστους

Πιθανοί αυστηρότεροι περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους από ό,τι για τους εμβολιασμένους, για παράδειγμα όσον αφορά την πρόσβαση σε εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους, βρίσκουν την έγκριση της πλειοψηφίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Στην έρευνα που διεξήχθη από το ινστιτούτο ερευνών κοινής γνώμης YouGov, το 58% τάχθηκε υπέρ αυστηρότερων μέτρων για τους ανεμβολίαστους – το 28%, από την άλλη πλευρά, θεωρεί σωστό να ισχύουν οι ίδιοι κανόνες με τους εμβολιασμένους και τους αναρρώσαντες.

Ένα εννέα τοις εκατό των ερωτηθέντων δήλωσε ότι αντιτίθεται σε όλα τα μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Εν όψει του φθινοπώρου και του χειμώνα, ο λεγόμενος κανόνας 3G εφαρμόζεται σε εθνικό επίπεδο σε ορισμένους κλειστούς χώρους, όπως εκδηλώσεις και εστιατόρια: πρόσβαση μόνο με αποδεικτικό εμβολιασμού, ανάρρωσης ή αρνητικού τεστ.

Ωστόσο, συζητείται επίσης ο κανόνας 2G, δηλαδή πρόσβαση μόνο για εμβολιασμένα ή αναρρωμένα άτομα.

Για την έρευνα, έλαβαν μέρος 2.022 άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω μεταξύ 27 και 31 Αυγούστου.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.