Γερμανία : Δωρίζει μάσκες και γάντια στην Ελληνική Αστυνομία

Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Γερμανίας προχώρησε στη δωρεά υγειονομικού υλικού προς την Ελληνική Αστυνομία αξίας 206.000 ευρώ για την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών της ΕΛ.ΑΣ. στη Λέσβο και την αποφυγή της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η δωρεά προς το Ελληνικό Δημόσιο και συγκεκριμένα προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας γνωστοποιήθηκε από την Γερμανική Πρεσβεία.

Η δωρεά αφορά 120.000 μάσκες προστασίας (χειρουργικές μάσκες), 30.000 μάσκες προστασίας FFP-2 και 75.000 γάντια μιας χρήσεως,. Συνολικής αξίας διακοσίων 206.000 ευρώ, με σκοπό την κάλυψη των Υπηρεσιακών αναγκών της ΕΛ.ΑΣ. στη Λέσβο, προς αποφυγή της εξάπλωσης της πανδημίας του COVID – 19.

Να σημειωθεί πως σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου επιβλήθηκαν επιπλέον περιορισμοί στις δραστηριότητες. Με στόχο τον περιορισμό του αυξημένου ιικού φορτίου, η ύπαρξη του οποίου διαπιστώθηκε από τους επιστήμονες.

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε σήμερα το πρωί στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, επιβάλλονται περιορισμοί στην κυκλοφορία μετά τις 18:00 και έως τις 05:00. Επίσης δεν επιτρέπεται η πραγματοποίηση κάθε είδους τελετών και περιορίζονται η είσοδος και η έξοδος από την Περιφερειακή Ενότητα. Επίσης, απαγορεύεται η παραμονή των πολιτών σε χώρους εξωτερικής άθλησης, σε πάρκα και άλση.

Επιτρέπονται οι μετακινήσεις για τα σχολεία, τα οποία λειτουργούν κανονικά, και για την εργασία μόνο κατά τη διάρκεια των ωρών εργασίας. Τα καταστήματα τροφίμων παραμένουν ανοιχτά μέχρι τις 17:30.

Όπως προκύπτει από τη δημοσιευθείσα Κοινή Υπουργική Απόφαση, τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα ισχύουν έως τα ξημερώματα της επόμενης Δευτέρας 18 Ιανουαρίου.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.