Γερμανία: Drosten τα παιδιά είναι εξίσου μεταδοτικά

Ο λοιμωξιολόγος Christian Drosten βλέπει την αρχική του αξιολόγηση να επιβεβαιώνεται: Τα παιδιά με Covid-19 είναι τόσο μεταδοτικά όσο και άλλες ηλικιακές ομάδες. Σύμφωνα με τον Drosten, αυτό προκύπτει από πρόσφατα δημοσιευμένα δεδομένα.

Ο λοιμωξιολόγος Christian Drosten επιμένει στην εκτίμησή του σχετικά με τον κίνδυνο μόλυνσης από παιδιά με τον κορωνοϊό. “Η αρχική μου εντύπωση ότι όλες οι ηλικιακές ομάδες είναι σχεδόν εξίσου μολυσματικές επιβεβαιώνεται”, δήλωσε ο εμπειρογνώμονας, αναφερόμενος στα αντίστοιχα δεδομένα που παρουσιάστηκαν στο περιοδικό Science.

Για τη μελέτη που δημοσιεύθηκε το απόγευμα της Τρίτης, ερευνητές γύρω από το Drosten καθόρισαν τα λεγόμενα ιικά φορτία, δηλαδή την ποσότητα του γονότυπου του ιού, σε περισσότερα από 25.000 κρούσματα Covid-19.

“Τα αντίγραφα του γενετικού υλικού αντιπροσωπεύουν περίπου την ποσότητα του ιού στο λαιμό του ασθενούς και επομένως επιτρέπουν να γίνουν προβλέψεις για την πιθανή μολυσματικότητά τους”, λέει μια δήλωση του Berlin Charité.

Συμπεριλήφθηκαν άτομα χωρίς σημάδια ασθένειας καθώς και ασθενείς με συμπτώματα ποικίλης σοβαρότητας έως νοσοκομειακά περιστατικά.

Σε ενήλικες μεταξύ 20 και 65 ετών, δεν υπήρχαν σημαντικές διαφορές στο ιικό φορτίο. Στα δείγματα των νεότερων παιδιών μεταξύ 0 και 5 ετών, βρέθηκαν τα χαμηλότερα ιικά φορτία, σε μεγαλύτερα παιδιά και εφήβους οι τιμές έμοιαζαν με εκείνες των ενηλίκων.

Ο Drosten βλέπει τις τιμές των παιδιών να επηρεάζονται από έναν διαφορετικό τύπο δειγματοληψίας σε σύγκριση με τους ενήλικες: Χρησιμοποιούνται σημαντικά μικρότερα επιχρίσματα που φέρνουν λιγότερο από το μισό υλικό δείγματος.

Αντί για τα επώδυνα ρινοφαρυγγικά επιχρίσματα, συχνά λαμβάνονται απλά επιχρίσματα λαιμού, στα οποία υπάρχει ακόμη λιγότερος ιός. Επομένως, εξ αρχής αναμένονται χαμηλότερες ενδείξεις ιικού φορτίου σε παιδιά.

Ο Drosten είχε ήδη υποβάλει τις πρώτες αξιολογήσεις των ιογενών φορτίων πριν από ένα χρόνο, οι οποίες δεν έχουν ελεγχθεί ακόμη από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες. Αυτές είχαν επίσης λάβει μεγάλη προσοχή στη συζήτηση σχετικά με το άνοιγμα σχολείων και νηπιαγωγείων.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.