Γερμανία: Δυνατοί 6 αντί των προβλεπόμενων 5 εμβολιασμών από φιαλίδιο

Το γερμανικό υπουργείο Υγείας επιβεβαίωσε ότι, υπό ορισμένες συνθήκες, μπορούν να ληφθούν περισσότερες από πέντε δόσεις εμβολίου από κάθε φιαλίδιο. Διευκρινίζοντας πώς θα καταφέρουν τα κέντρα εμβολιασμού στη Γερμανία να επωφεληθούν πλήρως από το εμβόλιο.

Δεδομένου ότι οι παραδοθείσες αμπούλες περιέχουν περισσότερο εμβόλιο από τη χορηγούμενη δόση, το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας έδωσε στα κέντρα εμβολιασμού το πράσινο φως για να αποκλίνουν από τις κατευθυντήριες γραμμές της ΕΕ κατά τη χορήγησή τους.

Το γερμανικό υπουργείο ενημέρωσε τα ομόσπονδα κρατίδια με εγκύκλιο. Αυτή  αναφέρει ότι αντί των πέντε δόσεων που εγκρίθηκαν από την ΕΕ, μπορούν να ληφθούν έξι εμβολιασμοί από τα φιαλίδια. Εάν κάθε δόση περιέχει 0,3 ml εμβολίου όπως έχει προγραμματιστεί.

Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας απέστειλε τις κατάλληλες οδηγίες στα κρατίδια για ενημέρωση. Και με το αίτημα να διαβιβάσει τις πληροφορίες αυτές στα κέντρα και στις κινητές ομάδες εμβολιασμού.

Ο υπουργός Υγείας κ. Γιενς Σπαν πρέπει να αιτιολογεί την ποσότητα των δόσεων που είναι διαθέσιμες κατά την έναρξη του εμβολιασμού.

Η αντιπολίτευση απαιτεί μια μεγαλύτερη παραγωγή. Και γι’ αυτό τον λόγο γίνεται τώρα ένα μικρό βήμα προς την αύξηση του αριθμού στις διαθέσιμες δόσεις του εμβολίου στη Γερμανία.

Δεδομένου ότι οι παραδοθείσες αμπούλες περιέχουν περισσότερο εμβόλιο από αυτό που απαιτείται για τις καθορισμένες δόσεις, τα κέντρα εμβολιασμού μπορούν να αντλούν πρόσθετες δόσεις από τις υπόλοιπες. Έτσι να αποκλίνουν από τις απαιτήσεις της έγκρισης της ΕΕ.

Όλα τα νέα και οι εξελίξεις σχετικά με τον Covid-19 ΕΔΩ!

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.