Γερμανία: Δυσοίωνες οι προβλέψεις των 5 Σοφών της οικονομίας

Δυσοίωνες εμφανίζονται οι προβλέψεις των πέντε «Σοφών» της οικονομίας της Γερμανίας, καθώς αναθεωρούν στο 1,8% από 4,6%, όσον αφορά την ανάπτυξη κατά το τρέχον έτος.

Οι πέντε «Σοφοί» του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, αναφέρουν τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις συνέπειές του στον εφοδιασμό και στις τιμές της ενέργειας, ως βασική αιτία της δυσμενούς εικόνας.

Σύμφωνα με τους διακεκριμένους οικονομολόγους οι οποίοι συμβουλεύουν τη γερμανική κυβέρνηση, οι επιχειρήσεις επιβαρύνονται σημαντικά από τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα και από την εκτίναξη των τιμών της ενέργειας, τα οποία δημιουργούν, αναπόφευκτα, κλίμα αβεβαιότητας και στους καταναλωτές.

Λόγω των υψηλών τιμών ενέργειας, ο πληθωρισμός, εκτιμούν οι «Σοφοί», είναι πιθανό να φθάσει κατά το τρέχον έτος το 6,1% και να περιοριστεί στο 3,4% το 2023.

Για το επόμενο έτος, εφόσον δεν υπάρξει σοβαρή ανατροπή, η ανάπτυξη εκτιμάται ότι θα κυμανθεί στο 3,6%.

«Η Γερμανία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον ρωσικό ενεργειακό εφοδιασμό.

Ενδεχόμενη διακοπή του ενέχει τον κίνδυνο η γερμανική οικονομία να διολισθήσει σε ακόμη βαθύτερη ύφεση και ο πληθωρισμός να αυξηθεί πάνω από το 6,1%», αναφέρει η οικονομολόγος – μέλος του Συμβουλίου των Εμπειρογνωμόνων Μόνικα Σνίτσερ και τονίζει την ανάγκη η χώρα να λάβει άμεσα όλα τα μέτρα προκειμένου να προετοιμαστεί για ενδεχόμενο «πάγωμα» του ρωσικού ενεργειακού εφοδιασμού και να τερματίσει το συντομότερο δυνατό την ενεργειακή εξάρτησή της από τη Ρωσία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.