Γερμανία: Η Edeka Kaufmann κλείνει τα καταστήματα στις 13:00

Νικόλαος Σκριτλής

Updated on:

Γερμανία: Η Edeka Kaufmann κλείνει τα καταστήματα στις 13:00

Είναι ένας από τους λιανοπωλητές Edeka με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στη χώρα, αλλά οι υπάλληλοί του φτάνουν στα όριά τους.

Στη νότια Γερμανία, ένας έμπορος αποφάσισε να κλείσει όλα τα καταστήματά του ήδη από τη 1 μ.μ. – τουλάχιστον μία ημέρα την εβδομάδα.

Ο λόγος που ο Dieter Hieber, έμπορος της Edeka από τη Βάδη-Βυρτεμβέργη, αιτιολογεί την απόφασή του σε συνέντευξή του στην Lebensmittelzeitung είναι σαφής: “Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε οριακό σημείο”. Ο επιχειρηματίας διατηρεί 16 καταστήματα στη νότια Γερμανία και μοιράζονται ένα κοινό πρόβλημα.

Από την αρχή της πανδημίας, εργάζονται υπό ακραίες συνθήκες, λέει στην Lebensmittelzeitung. Για τους εργαζόμενους, τις τελευταίες εβδομάδες έγιναν πολλά.

Ο Hieber κάνει λόγο για ασθένειες, συμφόρηση λόγω της περιόδου των διακοπών και νέους υπαλλήλους που δεν έχουν ακόμη εκπαιδευτεί.

Επιπλέον, ο τόνος στα καταστήματα έχει γίνει πιο σκληρός και οι πελάτες εκτονώνουν όλο και περισσότερο το θυμό τους αφιλτράριστα στους υπαλλήλους. Όλα αυτά έχουν ήδη επιβαρύνει το ήδη εξαντλημένο προσωπικό.

Από τις κοινές εκτιμήσεις προέκυψε μια σαφής απόφαση: Οι ώρες εργασίας πρέπει να μειωθούν. Από τότε, όλα τα καταστήματα Hieber κλείνουν στη 1 μ.μ. τις Τετάρτες.

Αυτή είναι η καλύτερη δυνατή ανακούφιση για τους εργαζόμενους και το “λιγότερο κακό” για τους πελάτες, σύμφωνα με τον έμπορο.

Η εναλλακτική λύση της μείωσης του αριθμού του προσωπικού στα γκισέ και του κλεισίματος ορισμένων από αυτά δεν τίθεται σε καμία περίπτωση υπόψη του.

“Οι πάγκοι εξυπηρέτησης είναι η καρδιά της επιχείρησής μας”.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης