Γερμανία: Έφεδρος αξιωματικός δικάζεται για κατασκοπία υπέρ της Ρωσίας

Ένας πρώην έφεδρος αξιωματικός του γερμανικού στρατού δικάστηκε την Πέμπτη με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ της Ρωσίας, σε μια υπόθεση που μπορεί να επιδεινώσει τις σχέσεις που έχουν ήδη πληγεί βαθιά από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Οι εισαγγελείς είπαν ότι ο Ralph G., του οποίου το οικογενειακό όνομα δεν μπορεί να αποκαλυφθεί πλήρως βάσει της γερμανικής νομοθεσίας περί απορρήτου, παρείχε στους Ρώσους πράκτορες «πολλά έγγραφα και πληροφορίες» για τον γερμανικό στρατό από τον Οκτώβριο του 2014 έως τον Μάρτιο του 2020, όταν ήταν αναπληρωτής διοικητής μιας ομάδας.

«Πιστεύουμε ότι ο κατηγορούμενος ήταν σε επαφή με τη ρωσική υπηρεσία πληροφοριών GRU μέσω πολλών προσώπων, ιδιαίτερα στη ρωσική πρεσβεία στο Βερολίνο», δήλωσε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας Γκερντ Κάιζερ στο δικαστήριο την Πέμπτη.

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία της Γερμανίας κατηγόρησε επίσης τον Ralph G. ότι παρείχε σε Ρώσους πράκτορες πληροφορίες σχετικά με τον Nord Stream 2, τον αγωγό που ανήκει στον ρωσικό γίγαντα φυσικού αερίου Gazprom και τον οποίο η Γερμανία διέκοψε τον Φεβρουάριο.

Είπαν επίσης ότι έδωσε σε Ρώσους πράκτορες πληροφορίες σχετικά με την εφεδρική δύναμη της Γερμανίας και την πολιτική άμυνα.

Μέσω αυτού, οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας έλαβαν επίσης προσωπικά στοιχεία και στοιχεία επικοινωνίας υψηλόβαθμων αξιωματικών του στρατού και διακεκριμένων διευθυντών εταιρειών, είπε η εισαγγελία.

Ο ύποπτος κατηγορείται επίσης ότι βοήθησε τους Ρώσους χειριστές του να κατανοήσουν τις αμυντικές πολιτικές των ΗΠΑ με τους εταίρους τους στη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ, είπε ο εισαγγελέας.

“Δεν μπορέσαμε να βρούμε στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι πληρωνόταν για αυτές τις παραδόσεις. Ήταν απλώς εντυπωσιακό το γεγονός ότι έλαβε επανειλημμένα προσκλήσεις για επίσημες ρωσικές εκδηλώσεις”, είπε ο Κάιζερ.

Πηγή: Reuters

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.