Η Γερμανία εγκρίνει νέα μέτρα ανακούφισης για συνταξιούχους

Ενεργειακές πληρωμές συνταξιούχων & επιδότηση ηλεκτρικής ενέργειας: Η Γερμανία εγκρίνει νέα μέτρα ανακούφισης

Μαζί με την επιβολή ανώτατου ορίου στις τιμές του φυσικού αερίου, η Γερμανία αναζητά και άλλους τρόπους ανακούφισης των καταναλωτών και των επιχειρήσεων που αγωνίζονται με την εκτίναξη των τιμών της ενέργειας.

Την Τετάρτη, το ομοσπονδιακό υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε μια εφάπαξ ενεργειακή πληρωμή για τους συνταξιούχους, ενώ το ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομίας ανακοίνωσε μια νέα επιδότηση για να προσπαθήσει να ελέγξει τις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι συνταξιούχοι στη Γερμανία θα λάβουν ενεργειακή πληρωμή 300 ευρώ

Το ομοσπονδιακό υπουργικό συμβούλιο υπέγραψε τα σχέδια για την παροχή σε όλους τους συνταξιούχους στη Γερμανία μιας εφάπαξ πληρωμής ύψους έως 300 ευρώ για την υποστήριξή τους στους λογαριασμούς ενέργειας.

Η προηγούμενη ενεργειακή πληρωμή των 300 ευρώ δινόταν μόνο σε εργαζόμενους στη Γερμανία, απόφαση που είχε επικριθεί τότε ευρέως.

Οι άνθρωποι που ζουν στη Γερμανία και λαμβάνουν είτε σύνταξη γήρατος, είτε σύνταξη μειωμένης αποδοτικότητας, είτε σύνταξη επιζώντων θα είναι επιλέξιμοι για τη νέα εφάπαξ πληρωμή.

Σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό υπουργό Απασχόλησης Hubertus Heil, η πληρωμή θα πρέπει να φθάσει σε όλους τους δικαιούχους μεταξύ 1ης και 15ης Δεκεμβρίου 2022.

Θα καταβληθεί αυτόματα από τα αντίστοιχα γραφεία πληρωμής συντάξεων. Υπόκειται σε φόρο εισοδήματος αλλά όχι σε εισφορές κοινωνικής ασφάλισης.

Το σχέδιο νόμου του υπουργικού συμβουλίου προβλέπει επίσης την αύξηση του ορίου αποδοχών για άτομα με συμβάσεις με ενδιάμεση απασχόληση.

Από την 1η Ιανουαρίου 2023, η λεγόμενη “μεταβατική” – εντός της οποίας οι εισφορές κοινωνικής ασφάλισης αυξάνονται σταδιακά από μηδενικές σε πλήρεις εισφορές – θα είναι μεταξύ 520.01 και 2.000 ευρώ (από 1.600 ευρώ προηγουμένως).

Αυτό επιτρέπει στους ανθρώπους να κερδίζουν περισσότερα χρήματα σε αυτού του είδους τις θέσεις εργασίας προτού χρειαστεί να πληρώσουν τα πλήρη ποσοστά των κοινωνικών εισφορών.

Η κυβέρνηση δίνει 13 δισ. ευρώ για τη σταθεροποίηση των τελών του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας

Την ίδια ημέρα, ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα παρέμβει για να προσπαθήσει να καταπολεμήσει την άνοδο των τιμών της ενέργειας καταβάλλοντας 12,8 δισεκατομμύρια ευρώ για τα τέλη χρήσης του δικτύου για τους τέσσερις μεγαλύτερους διαχειριστές συστημάτων μεταφοράς ενέργειας υψηλής τάσης (TSO) της χώρας. Τα τέλη αυτά αποτελούν συνήθως το 10 τοις εκατό του λογαριασμού κοινής ωφέλειας ενός πελάτη.

Το Reuters αναφέρει ότι το κόστος για τους TSOs έχει υπερτριπλασιαστεί τους τελευταίους μήνες, από 5 δισεκατομμύρια σε περισσότερα από 18 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η κρατική ένεση ρευστότητας έχει ως εκ τούτου ως στόχο να διασφαλίσει ότι τα τέλη δικτύου για τους πελάτες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν θα τριπλασιαστούν επίσης.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης