ΜΜΜ Γερμανία: Το εισιτήριο των 9€ θα τεθεί σε εφαρμογή τον Ιούνιο

Σύμφωνα με δημοσίευμα των γερμανικών μέσων ενημέρωσης, το εισιτήριο των 9 ευρώ για τις περιφερειακές μεταφορές θα εισαχθεί πιθανότατα την 1η Ιουνίου και θα ισχύει σε όλη τη Γερμανία.

Τα μηνιαία εισιτήρια για τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα κοστίζουν μόνο εννέα ευρώ για τρεις μήνες. Ωστόσο, πολλά ερωτήματα παραμένουν ακόμη ανοικτά.

Το εισιτήριο τοπικής συγκοινωνίας με μηνιαία τιμή ύψους εννέα ευρώ αποτελεί μέρος του πακέτου ανακούφισης της γερμανικής κυβέρνησης λόγω των υψηλών τιμών της ενέργειας. Μέχρι τώρα, δεν ήταν σαφές πότε και πώς θα ήταν διαθέσιμο το εισιτήριο και πού ακριβώς θα εφαρμοζόταν.

Το Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND) αναφέρει ότι το εισιτήριο θα εισαχθεί “κατά πάσα πιθανότητα” την 1η Ιουνίου.

Το εισιτήριο των 9 ευρώ θα ισχύει σε όλη τη Γερμανία

Μια περιφερειακά περιορισμένη ισχύς είναι ανέφικτη, ανέφερε το Redaktionsnetzwerk Deutschland από την επιτροπή μεταφορών της βουλής. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι έτοιμη να αναλάβει το κόστος που εκτιμάται σε 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ για την τρίμηνη παραχώρηση.

“Το εισιτήριο των εννέα ευρώ πρέπει να ισχύει σε εθνικό επίπεδο”, δήλωσε στις εφημερίδες ο εμπειρογνώμονας του SPD για μεταφορές, Martin Kröber.

“Διαφορετικά, θα μειονεκτούν οι μετακινούμενοι που ταξιδεύουν πέρα από τα σύνορα των ομοσπονδιακών κρατιδίων και των δασμολογικών ενώσεων”.

Λόγω της απαραίτητης νομοθετικής διαδικασίας, είπε, η 1η Ιουνίου είναι η νωρίτερη δυνατή ημερομηνία.

Ψηφοφορία για το εισιτήριο των 9 ευρώ στη βουλή τον Μάιο

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η βουλή θα ψηφίσει ένα νομοσχέδιο που δεν έχει ακόμη καταρτιστεί στις 18 ή 19 Μαΐου, ενώ στις 20 Μαΐου θα ακολουθήσει το Bundesrat. Αυτό σημαίνει ότι τα εισιτήρια των 9 ευρώ θα είναι διαθέσιμα και κατά τους μήνες των θερινών διακοπών Ιούλιο και Αύγουστο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα εισιτήρια θα είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο, μέσω της εφαρμογής “Navigator App” της Deutsche Bahn και στα εκδοτήρια εισιτηρίων, αλλά πιθανότατα όχι στα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων.

Οι συνδρομητές εισιτηρίων διαρκείας θα λάβουν πίστωση

Εν τω μεταξύ, είναι αδιαμφισβήτητο ότι οι συνδρομητές των εισιτηρίων διαρκείας θα λάβουν πιστωτικό σημείωμα ή επιστροφή χρημάτων για τη διαφορά μεταξύ της τιμής της συνδρομής τους και του εισιτηρίου των 9 ευρώ, αναφέρουν οι εφημερίδες που επικαλέστηκαν την επιτροπή μεταφορών.

Ο τρόπος με τον οποίο θα καταβληθεί αυτό το ποσό επαφίεται στις εταιρείες μεταφορών.

Οι κάτοχοι μειωμένων εξαμηνιαίων εισιτηρίων θα πρέπει επίσης να επωφεληθούν. Ο Kröber δήλωσε στο RND: “Σε φοιτητές που έχουν αγοράσει εισιτήρια εξαμήνου θα επιστραφούν τα χρήματα”.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.