Γερμανία: Έκκληση για εκκενώσεις στις πλημμυρισμένες περιοχές

Οι περιοχές κατά μήκος του ποταμού Ahr στη Ρηνανία-Παλατινάτο που επλήγησαν ιδιαίτερα από την πλημμύρα πρέπει να προετοιμαστούν για νέες έντονες βροχοπτώσεις. Παρέχονται εκκενώσεις. Οι εθελοντές θα πρέπει να εγκαταλείψουν τις περιοχές κρίσης, σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές.

Περίπου μιάμιση εβδομάδα μετά την καταστροφή από τις πλημμύρες στη Ρηνανία-Παλατινάτο, οι βροχοπτώσεις ξεκίνησαν και πάλι στην πληγείσα περιοχή το Σάββατο.

Η επικεφαλής του προσωπικού αντιμετώπισης καταστροφών, Begona Hermann, δήλωσε ότι τοπικά αναμένεται βροχόπτωση 30 έως 40 λίτρων ανά τετραγωνικό μέτρο.

Την Κυριακή το πρωί, γύρω στις 6 π.μ., η κατάσταση του καιρού θα μπορούσε να επιδεινωθεί. Υπάρχει προσφορά εκκένωσης στα ιδιαίτερα απειλούμενα χωριά Schuld, Insul, Dümpelfeld και Bad Neuenahr-Ahrweiler. Οι άνθρωποι μπορούν να μεταφερθούν σε ασφαλές μέρος με λεωφορεία. Αν και η αναμενόμενη βροχή είναι λιγότερο έντονη από ό,τι πριν από δέκα ημέρες, το αποχετευτικό σύστημα έχει καταστραφεί σε πολλά σημεία και δεν μπορεί πλέον να απορροφήσει νερό.

Μεταφορά σε καταφύγια έκτακτης ανάγκης

Στις απειλούμενες περιοχές Schuld, Insul, Dümpelfeld και Bad Neuenahr, οι άνθρωποι θα μπορούν να μεταφέρονται σε ένα καταφύγιο έκτακτης ανάγκης στο Leimersdorf με λεωφορεία. “Αυτό θα εξαρτηθεί από τους ίδιους τους ανθρώπους”, επειδή η καιρική κατάσταση δεν είναι τόσο επιβαρυμένη όσο ήταν την περασμένη εβδομάδα. “Αλλά έχουμε ένα αποχετευτικό σύστημα που δεν λειτουργεί πλέον”. Ως εκ τούτου, οι βροχές θα έχουν διαφορετικό αποτέλεσμα από ό,τι πριν από δέκα ημέρες.

Οι εθελοντές που βρίσκονται στην περιοχή Ahr θα πρέπει να την εγκαταλείψουν το συντομότερο δυνατό λόγω των δύσκολων συνθηκών που επικρατούν εκεί και της βροχής που έχει αρχίσει και πάλι. Αυτό ανακοινώθηκε από τη Διεύθυνση Εποπτείας και Υπηρεσιών (ADD) το Σάββατο.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα: Βουνά από σκουπίδια και κατεστραμμένοι υπόνομοι

Λόγω των καιρικών συνθηκών, οι βοηθοί δεν μπόρεσαν να εργαστούν τόσο εντατικά όσο έως τώρα. Σύμφωνα με την Hermann, θα πρέπει να γίνει μια συγκεντρωτική εκστρατεία απομάκρυνσης αποβλήτων. Ο

στόχος είναι να απομακρυνθούν οι σωροί των σκουπιδιών που συσσωρεύονται στην άκρη του δρόμου το συντομότερο δυνατό. Αφενός αποτελούν πηγή επιδημιών, αφετέρου διαταράσσουν την κυκλοφορία. Επιπλέον, ο χώρος απαιτείται για την εκκαθάριση του συστήματος αποχέτευσης.

Σχεδόν 150 άτομα εξακολουθούν να αγνοούνται

Το Schuld στην κοιλάδα Ahr και το Adenau, μόλις δέκα χιλιόμετρα μακριά, επλήγησαν ιδιαίτερα από την καταστροφή της καταιγίδας. Στην περιοχή Ahrweiler, όπου βρίσκονται οι περιοχές Schuld και Adenau, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 132, ο αριθμός των τραυματιών 766, δήλωσε το Σάββατο εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Koblenz. Άλλοι 149 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.

Εθελοντές καλούνται να εκκενώσουν τις περιοχές καταστροφής

Οι εθελοντές στις πλημμυρισμένες περιοχές πρέπει να εγκαταλείψουν τη ζώνη κρίσης το συντομότερο δυνατό λόγω των δύσκολων συνθηκών, σύμφωνα με την αρμόδια αρχή του κρατιδίου της Ρηνανίας-Παλατινάτου.

Ως αιτίες αναφέρθηκαν οι αναμενόμενες έντονες βροχοπτώσεις αυτό το Σαββατοκύριακο, οι κατεστραμμένες υποδομές και η συγκεχυμένη κυκλοφοριακή κατάσταση. Το κρατίδιο παρέχει λεωφορεία για να μεταφέρει τους βοηθούς στο σπίτι τους.

Όσοι είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν στην Ahr ως εθελοντές δεν θα πρέπει να το κάνουν, ανέφερε η επίσημη έκκληση. Η αστυνομική διεύθυνση Koblenz δήλωσε ότι η προθυμία του κοινού να βοηθήσει ήταν συγκλονιστική και αδιάλειπτη.

Δυστυχώς, λόγω του μεγάλου αριθμού ανθρώπων που ήθελαν να βοηθήσουν, υπήρξε πλήρης συμφόρηση σε όλους τους δρόμους πρόσβασης και στους δρόμους στην ίδια την κοιλάδα του Ahr.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.