Γερμανία: Έκκληση Μέρκελ στους πολίτες να εμβολιαστούν

Οι περιοχές με χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού πλήττονται ιδιαίτερα – Σε τέτοιες περιοχές, «δεν είναι πλέον δυνατή» η καλύτερη δυνατή ιατρική περίθαλψη, τόνισε η Καγκελάριος στο podcast της.

Έκκληση στους πολίτες της Γερμανίας να εμβολιαστούν απηύθυνε η Άνγκελα Μέρκελ, σε νέο βίντεο που κυκλοφόρησε στο podcast της το Σάββατο.

«Έχουμε πολύ δύσκολες εβδομάδες μπροστά μας. Και αυτό με ανησυχεί πολύ. Είμαι σίγουρη ότι έτσι αισθάνεστε και πολλοί από εσάς», είπε η Μέρκελ.

Ο αριθμός των μολύνσεων είναι υψηλότερος από ποτέ, ο αριθμός των ασθενών σε μονάδες εντατικής θεραπείας αυξάνεται κατακόρυφα «και είναι τρομερό πως έχουμε πολλούς θανάτους για τους οποίους θρηνούμε καθημερινά», συνέχισε η 67χρονη καγκελάριος.

Οι λόγοι για την έξαρση αυτή είναι ξεκάθαροι, σύμφωνα με την Καγκελάριο: «Η παραλλαγή Δέλτα του κορωνοϊού είναι πιο μεταδοτική και το τρέχον ποσοστό εμβολιασμού δεν επαρκεί «για να δημιουργήσει επαρκή προστασία για όλους μας».

«Εμβολιαστείτε!», συνέχισε, απευθύνοντας έκκληση στους πολίτες.

Οι περιοχές με χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού πλήττονται ιδιαίτερα. Σε τέτοιες περιοχές, «δεν είναι πλέον δυνατή» η καλύτερη δυνατή ιατρική περίθαλψη.

Η Μέρκελ αναφέρει ότι, σε αυτές τις περιπτώσεις, οι ασθενείς πρέπει να μετεγκατασταθούν και οι επεμβάσεις να αναβληθούν.

Η καγκελάριος θέλει επίσης να θέσει ενιαίους κανόνες για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, σε μια σύνοδο κορυφής με τα ομόσπονδα κρατίδια την ερχόμενη εβδομάδα.

«Χρειαζόμαστε τώρα επειγόντως μια κοινή προσέγγιση για την εφαρμογή του δείκτη νοσηλειών.

Αυτή είναι η τιμή που δείχνει τον αριθμό των ασθενών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία και μας δείχνει πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση», είπε η Μέρκελ.

Για να γίνει αυτό, ωστόσο, απαιτείται μια «κατώτατη τιμή», από την οποία «πρέπει να ληφθούν πρόσθετα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας, επιπλέον των μέτρων που ισχύουν αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με την περιφερειακή κατάσταση μόλυνσης», πρόσθεσε η Μέρκελ.

Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.