Γερμανία: Έκκληση Saturn και Media Markt στη Μέρκελ: “Ανοίξτε άμεσα”

Λίγο πριν τη σύνοδο κορυφής των ομοσπονδιακών και κρατικών κυβερνήσεων, η εμπορική ένωση τεχνολογίας γράφει μια ανοιχτή επιστολή προς την καγκελάριο. Η έκκληση στη Μέρκελ είναι σαφής.

Κολωνία – Η Μέρκελ έχει αλληλογραφία. Το γράμμα είναι δισέλιδο, το μήνυμα ξεκάθαρο. Βρίσκεται στην κορυφή, με έντονα γράμματα στη γραμμή του θέματος: “Απαίτηση για άμεσο άνοιγμα του λιανικού εμπορίου τεχνολογίας“.

Οι υπογράφοντες της ανοικτής επιστολής προς την καγκελάριο περιλαμβάνουν τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Ένωσης Τεχνολογίας, Frank Schipper, καθώς και τους διευθύνοντες συμβούλους, διευθυντές τμημάτων, προέδρους και εκπροσώπους του διοικητικού συμβουλίου πολλών γνωστών εταιρειών πώλησης ηλεκτρονικών ειδών, όπως Saturn, Expert, Media Markt και Conrad.

Μιλούν, σύμφωνα με την επιστολή, εκ μέρους περισσότερων από 19.000 λιανοπωλητές τεχνολογίας που χάνουν χρήματα κάθε μέρα που περνάει λόγω του lockdown που διαρκεί σχεδόν τρεις μήνες και που απειλείται η ύπαρξή τους λόγω της τρέχουσας εξέλιξης.

Η επιστολή με την έκκληση στη Μέρκελ συντάχθηκε τη Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021 με αφορμή τη σύνοδο κορυφής των ομοσπονδιακών και κρατικών κυβερνήσεων που πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη.

Ένα έγγραφο της Merkel και του Söder είχε ήδη διαρρεύσει εκ των προτέρων σχετικά με την επικείμενη σύνοδο κορυφής, το οποίο περιέχει ένα βήμα προς βήμα σχέδιο χαλάρωσης.

Η εμπορική ένωση περιγράφει το lockdown στην επιστολή της ως “δυσανάλογο”.

Δυνατά τα ασφαλή ψώνια

Κατά συνέπεια, δεν υπάρχει αυξημένος κίνδυνος μόλυνσης από τον κορωνοϊό στο λιανικό εμπόριο και είναι επίσης δυνατά τα ασφαλή ψώνια πριν επιτευχθεί η τιμή επίπτωσης του 50.

Αυτές οι υποθέσεις βασίζονται σε μια κοινή έρευνα με τίτλο “Εκτίμηση του κινδύνου μόλυνσης από τον κορωνοϊό στο λιανικό εμπόριο “από τον Φεβρουάριο του 2021 από την ένωση εμπορίου και εφοδιαστικής εμπορευμάτων (BGHW) και του Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου για Ασφάλεια και Υγεία Εργασίας (BAuA)” καθώς και μια τρέχουσα γνωμάτευση υγιεινής-ιατρικής για το λιανικό εμπόριο από τον Φεβρουάριο του 2021 από τον διευθυντή του Ινστιτούτου Υγιεινής και Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείο της Βόννης, Prof. Dr. med. Exner.

Επιπλέον, η επιστολή αναφέρεται στην επιβάρυνση των φορολογουμένων μέσω του κόστους οικονομικών βοηθημάτων γεφύρωσης (Überbrückungshilfen) και του επιδόματος απασχόλησης βραχείας διάρκειας (Kurzarbeitergeld) καθώς και της απώλειας εισοδήματος των λιανοπωλητών του κλάδου της τεχνολογίας, το οποίο, σύμφωνα με εκτίμηση της εμπορικής ένωσης, ανέρχεται σε πάνω από 2 δισεκατομμύρια ευρώ.

“Απαιτούμε ένα άμεσο άνοιγμα του λιανικού εμπορίου τεχνολογίας σε συμμόρφωση με όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και προστασίας της υγείας!”, Η ανοιχτή επιστολή μπορεί να προβληθεί στον ιστότοπο της Ομοσπονδιακής Ένωσης Τεχνολογίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ένωσης, Steffen Kahnt, δήλωσε στην περιφερειακή πύλη ειδήσεων express.de: “Έχουμε πίσω μας τρεις βασανιστικούς μήνες.

Πολλοί έμποροι το ανέχτηκαν για τρεις μήνες. Αλλά τώρα θέλουμε να αυξήσουμε την πίεση για να μπορέσουμε να ανοίξουμε ξανά. ”

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.