Γερμανία: Έκλεψαν χρυσό θησαυρό αξίας πολλών εκατομμυρίων

Διαρρήκτες στην πόλη Manching της Άνω Βαυαρίας έκλεψαν έναν χρυσό θησαυρό αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ από την Κελτική περίοδο.

Όπως ανέφερε την Τρίτη εκπρόσωπος της κρατικής εγκληματολογικής υπηρεσίας της Βαυαρίας (LKA), οι δράστες εισήλθαν το βράδυ στο Κελτικό Ρωμαϊκό Μουσείο στο Μάντσινγκ κοντά στο Ίνγκολσταντ και έκλεψαν τον θησαυρό, ο οποίος ανακαλύφθηκε κοντά στο Μάντσινγκ το 1999.

Σύμφωνα με το ΛΚΑ, η συλλεκτική αξία του χρυσού θησαυρού εκτιμάται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για το μεγαλύτερο εύρημα κελτικού χρυσού που έχει έρθει στο φως τον τελευταίο αιώνα.

Μια ανασκαφική ομάδα ανακάλυψε συνολικά περίπου 450 νομίσματα πριν από 23 χρόνια.

Από το 2006, ο θησαυρός εκτίθεται στο μουσείο στην περιοχή Pfaffenhofen/Ilm. Το λεγόμενο Oppidum Manching θεωρείται ένας εξαιρετικός κελτικός οικισμός όπου οι αρχαιολόγοι εργάζονται ακόμη και σήμερα.

Το κρατικό γραφείο της Βαυαρίας για τη διατήρηση των μνημείων κατατάσσει τον οικισμό στα σημαντικότερα αρχαιολογικά μνημεία βόρεια των Άλπεων.

Φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης